× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A rajzműhely szereplése a XVII. Deszki Maros Menti Fesztiválon

|
2015. június 05. | Kultúra
2015-ben immáron tizenhetedik alkalommal került megrendezésre a Deszki Maros Menti Fesztivál. Amelynek célja, hogy a tehetséges gyermekeknek, csoportoknak fellépési lehetőséget adjon és a szakmai zsűri közreműködésével segítse munkájukat.

Idén rajzpályázat is került meghirdetésre, melynek témája: "Fény az életünkben" volt, hisz 2015 a Fény éve. A pályamunkák megkötés nélkül, bármilyen technikával és tetszőleges méretben készülhettek.

A fesztiválra csak általános iskolás korú gyerekek jelentkezhettek.

Az algyői rajzműhelyből 3 fő készített pályamunkát a rajzpályázatra. A rajzpályázat eredményhirdetése 2015. április 10-én volt, ahol az algyői rajzműhelyesek munkáit oklevéllel jutalmazta a zsűri.

A beérkezett munkákat a fesztivál ideje alatt kiállították a Deszki Faluházban.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×