× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A megyében is gyűjtik a nemzeti értékeket

|
2015. január 13. | Kultúra
Három olyan Csongrád megyei településen – Algyőn, Deszken és Szatymazon – szerveztek az elmúlt héten kiállítással egybekötött előadást, ahol még nincs települési értéktár.

A hungarikumtörvényt 2012 áprilisában fogadta el az Országgyűlés. A Közélet Alapítvány Hungarikum Ünnep a Dél-alföldön című rendezvénysorozatán három Csongrád megyei településen – Algyőn, Deszken és Szatymazon – szervezett a múlt héten kiállítással egybekötött előadást, ahol még nincs települési értéktár.

A települési önkormányzatok Települési Értéktár Bizottságot hozhatnak majd létre, amelynek feladatai közé tartozik a településen fellelhető nemzeti értékek azonosítása, összegyűjtése, valamint azok megyei értéktárba küldése.

– Nagyon komolyan vesszük a kérdést – jelentette ki a Gubacsi Enikő. Algyő alpolgármestere elmondta, a január 22-i képviselő-testületi ülésen tárgyalnak a helyi értéktár kialakításáról, azután alakul meg a bizottság, amely az algyőiek javaslatait meghallatva mérlegel majd. – Tavaszra várható döntés, előre nem szeretnék erről nyilatkozni – mondta az alpolgármester.
 

További hírek

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Hatvanban, a XXI. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. A versenyre, 8 ország több mint 300 sportolója nevezett. A harcművészek küzdelem és formagyakorlat kategóriákban mérhették össze tudásukat. Az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztálya 3 fővel képviseltette magát, akik 2 éremmel térhettek haza.

2023. május 31. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Képviselő-testülete a 2023. május hó 31. napján tartott ülésén, a 148/2023. (V.31.) Kt, határozatával megállapította, hogy az Algyő Nagyközség Önkormányzata tulajdonában álló víziközművek koncessziós szerződés keretében történő üzemeltetésére a Szegedi Vízmű Zrt részéről benyújtott pályázat érvényes, a pályázati eljárás eredményes.

2023. május 31. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Egészségház u. 42. I. emelet 4. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Az „Esély Otthon az algyői fiataloknak" (EFOP-1.2.11-16-2017-00045) elnevezésű pályázat keretében az Algyő, Kosárfonó utca 16. szám alatti ingatlanban 13 lakás került kialakításra. Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet 11 lakásingatlan kedvezményes használatára.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. fsz. 2. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

×