× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A megyében is gyűjtik a nemzeti értékeket

|
2015. január 13. | Kultúra
Három olyan Csongrád megyei településen – Algyőn, Deszken és Szatymazon – szerveztek az elmúlt héten kiállítással egybekötött előadást, ahol még nincs települési értéktár.

A hungarikumtörvényt 2012 áprilisában fogadta el az Országgyűlés. A Közélet Alapítvány Hungarikum Ünnep a Dél-alföldön című rendezvénysorozatán három Csongrád megyei településen – Algyőn, Deszken és Szatymazon – szervezett a múlt héten kiállítással egybekötött előadást, ahol még nincs települési értéktár.

A települési önkormányzatok Települési Értéktár Bizottságot hozhatnak majd létre, amelynek feladatai közé tartozik a településen fellelhető nemzeti értékek azonosítása, összegyűjtése, valamint azok megyei értéktárba küldése.

– Nagyon komolyan vesszük a kérdést – jelentette ki a Gubacsi Enikő. Algyő alpolgármestere elmondta, a január 22-i képviselő-testületi ülésen tárgyalnak a helyi értéktár kialakításáról, azután alakul meg a bizottság, amely az algyőiek javaslatait meghallatva mérlegel majd. – Tavaszra várható döntés, előre nem szeretnék erről nyilatkozni – mondta az alpolgármester.
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×