× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A helyi értékek jegyében: megalakult az Algyői Értéktár Bizottság

|
2015. február 11. | Kultúra
A 2012. július 1-jétől hatályos, a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló, 2012. évi XXX. törvény ösztönzésére az elmúlt két és fél évben számos értéktár jött létre az országban és kialakult a hungarikumok és nemzeti értékek szerkezete. A nemzeti értékek és hungarikumok piramisszerűen szerveződnek, az alulról jövő kezdeményezéseken alapulnak.

Algyő Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete 2015. január 22-i ülésén hozta létre az Algyői Értéktár Bizottságot. A képviselők döntése szerint a bizottságot Bene Zoltán, Gálné Nagy Ildikó, Győrfi László, Kneip Ferencné és Vámos Zoltán alkotják. Feladatuk, hogy ösztönözzék az algyőieket: javasoljanak helyi értékeket az értéktárba, a magyar értékek azonosításának folyamatába ugyanis bárki bekapcsolódhat, a települési értéktár bizottság nem letéteményese sem a javaslattételnek, sem az értéktár kialakításának, csupán kezelője a javaslatoknak. Javaslattételre minden állampolgárnak lehetősége van egy adatlap kitöltésével, amely letölthető az internetről, az algyo.hu Algyői Értéktár rovatából, vagy személyesen kérhető a Faluházban és a Könyvtárban.

Érdemes összegyűjteni a helyi értékeket, amelyek a megyei értéktárba kerülve nagyobb nyilvánosságot nyernek, növelik a település hírnevét, így közvetve a turizmus és a gazdaság fellendüléséhez is hozzájárulhatnak. A helyben összegyűjtött értékek, amennyiben bizonyos kritériumoknak megfelelnek, bekerülhetnek a megyei értéktárba, de a kiemelt nemzeti értékek, sőt, akár a hungarikumok listájára is.

A javaslatokat e-mailben a bene.zoltan@algyofaluhaz.hu e-mail-címre küldhetik el, vagy személyesen a Faluházban, vagy a Könyvtárban adhatják le. Ezen kívül a www.hungarikum.hu/javaslat oldalon is lehet javaslatokat tenni, ezek azonban nem közvetlenül az Algyői Értéktár Bizottsághoz futnak be.

Ezúton is kérjük az algyőieket, vegyék számba a környezetükben föllelhető értékeket, s tegyék meg javaslataikat, hogy az Algyői Értéktárat közösen tölthessük meg tartalommal!

Részletek: www.algyokultura.hukapcsolódó anyagok: A helyi értékek bejelentése nevű űrlap
 

További hírek

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

A közlekedési szokások és igények megismerése érdekében Algyő vonatkozásában elkészült egy mobilitási kérdőív, amely két irányt érint, egyrészt a lakosságit (Algyő belterület), illetve a munkahelyit (MOL ipartelep, Jura Ipari Park).

2023. december 02. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Nőegylet idén is csodaszép adventi koszorút készített a községnek.

2023. december 02. | Napjaink Bővebben

Budapesten, a Szent Gellért Csarnokban rendezték meg a 2. Zen Power Taekwon-do Kids Hatpróba nevű versenyt, ahol az utánpótláskorú harcművészek mérethették meg magukat küzdelem, formagyakorlat, erőmérő, elmélet, gyorsaság és speciáltechnika állomásokon.

2023. december 01. | Sport Bővebben

×