× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Faluház

Legimpozánsabb része a színházterem, amely az emeleti galériával és karzattal együtt 300 fős nézőközönség befogadására alkalmas. Ez a földszinti előtér hozzákapcsolásával még tovább bővíthető. A színpad két hatalmas ajtón keresztül kapcsolódik, a fedett szabadtéri színpadhoz s ezáltal az előadások alkalmával időnként egymás kiegészítéséül szolgálnak. A földszinti és az emeleti klubszobákban találnak helyet a kisebb csoportok rendezvényei és a civil szervezetek mindennapi életének színteréül is leggyakrabban ezek szolgálnak. Mindezeket kiegészítik az irodák és az átrium, mint beszélgető hely.

A Faluház átadása után Algyőn felpezsdült a közművelődés, a lakosság igényei, elvárásai is megnőttek. Állandó foglalkozások helyszínévé vált az intézmény, úgy mint: hagyományőrző néptáncegyüttes, citerások, sakk klub, baba-mama klub, asszonytorna, életreform klub, Gulliver klub, hit és lélek klub, tánciskola, a Parlandó énekegyüttes próbái, nyugdíjas klub, művészkör stb. A Faluház keretében működik a Móra Ferenc Népszínház is.


Kapcsolódó galéria: Faluház (2 db kép)

 

Továbbiak

A ma is álló templom - a barokk sisak kivételével - középkori eredetű. A templomot Szent Anna – a Szűzanya édesanyja – tiszteletére szentelték.


A kilátó 15 méter magasságú. Található még a területen védőház, erdei bútorok, padok és asztalok, tűzrakó helyek.


Eredetileg kovácsműhelyként funkcionáló épület a XX. század elejétől Elekes László kovácsmester tulajdonában állt. A több mint százéves, hagyományos parasztházban jelenleg az 1930-as, illetve 1970-es éveket bemutató kiállítást láthatunk.


Élőhely szerint mutatja be a gyógy- és fűszernövényeket. A vadon élő, gyűjthető fajtákat, a hazánkban termesztett gyógy- és fűszernövényeket, virágoskertek növényeit, gyümölcsöt termő növényeket, illetve olyan növényeket melyek hazánkban nem honosak.


×