× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

EZERJÓFŰ Gyógynövénykert

Algyőn, a Kastélykert utca 42. szám alatt várja látogatóit az EZERJÓFŰ Gyógy és fűszernövény kert, ami egy olyan fokozatosan bővülő növénygyűjtemény, amely élőhely szerint tematikusan csoportosítja a gyógynövényeket. Külön-külön mutatja be a vadon élő, gyűjthető gyógynövényeket, és a hazánkban termeszthető, gyógy és fűszernövényeket, ezen belül külön a virágoskertek gyógynövényeit, a gyümölcsöt termő növényeket, illetve azokat a különleges és ritka növényeket, amelyek nem honosak kontinensünkön, más éghajlatról, más földrészről származnak. A kert gazdag növényállomány mellett minden évszakban különleges esztétikai élményt nyújt, mely szabadon filmezhető, fotózható. A gyógynövénykertet támogatja egy gyakorlókert, ahol a termesztés, feldolgozás praktikáiról kaphatnak tájékoztatást.

Fűben, fában orvosság – tartja a mondás, nem alaptalanul. Tudjon meg Ön is többet a gyógynövényekről, kóstolja meg frissen feldolgozott növényeinkből gondosan készített különleges teakeverékeinket, ismerje meg vásárolható termékeinket! Vegye igénybe széleskörű szolgáltatásainkat, melyek élményszerűen, interaktívan mutatják be a gyógynövények univerzumát!

Információk:
EZERJÓFŰ Egészségvédő Kör Közhasznú Egyesület
Székhely: 6750 Algyő, Kócsag utca 13.
Gyógynövénykert: 6750 Algyő, Kastélykert utca 42.
Mobil: +36706320529
www.ezerjofuegyesulet.hu
ezerjofu2011@gmail.com


Kapcsolódó galéria: EZERJÓFŰ Gyógynövénykert (8 db kép)

Galéria további képei
 

Továbbiak

A kulturális és közösségi élet egyik központja. A közel ezer négyzetméteres Algyői Faluház közművelődési intézményt, melynek építéséhez a lakosság adományaival nagymértékben hozzájárult, 1995-ben avatták föl.


A ma is álló templom - a barokk sisak kivételével - középkori eredetű. A templomot Szent Anna – a Szűzanya édesanyja – tiszteletére szentelték.


A kilátó 15 méter magasságú. Található még a területen védőház, erdei bútorok, padok és asztalok, tűzrakó helyek.


Eredetileg kovácsműhelyként funkcionáló épület a XX. század elejétől Elekes László kovácsmester tulajdonában állt. A több mint százéves, hagyományos parasztházban jelenleg az 1930-as, illetve 1970-es éveket bemutató kiállítást láthatunk.


×