× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

„Zöld manók” a Múzeumban

|
2014. április 25. | Oktatás

Szeptemberben indítottuk el óvodánkban a „Zöld manók” elnevezésű természetismereti gazdagító tevékenység foglalkozásait. Természetbarát gyerekekkel „búvárkodunk” a természetben, tudásukat bővítjük, környezettudatos szemléletüket és magatartásukat formáljuk az élményalapú tevékenységek során.

Az első félév a fákkal való játékos ismerkedéssel telt. Sétáltunk például a Hullámtéri erdő tanösvényen, kirándultunk a SZTE Fűvészkertbe, foglalkoztunk a fenyőfákkal, az örökzöld növényekkel.

A második félévben a gyerekek madártani ismereteit igyekszünk bővíteni. Megtanultuk, hogy melyik az év madara, madárhangokat tanulmányoztunk, madárkalácsot készítettünk, gyakoroltuk a madáretetési szabályokat.

Legutóbbi kirándulásunk a szegedi Móra Ferenc Múzeumba vezetett. Nagyon várták a gyerekek, hogy elérkezzen a kirándulás napja. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy rengeteg előzetes ismerettel rendelkeznek, nagyon büszkék voltunk rájuk. A preparált állatok között rögtön felismerték a kismadarakat, melyeket télen etettünk. Rácsodálkoztak az év madarára: a túzokra, a mesékből és veresekből ismert állatszereplőkre: pl. az őzre, a nyúlra, a bagolyra, a ragadozó- és vízimadarakra.

Bekukkantottunk „Móra mesebirodalmá”-ba is. A faodúba rejtett társasjátékok, az olvasósarok, a falakon olvasható idézetek böngészése izgalmas kalandot jelentett számunkra. Szerepeltek Móra Ferenc örök érvényű művei közül azok is, melyek az óvodások körében is igen népszerűek. Hiszen melyik ovis ne ismerné „A cinege cipőjé”-t vagy a „Csókai csókát”?

Ismét felejthetetlen élményekkel gazdagodtak ovisok és pedagógusaik egyaránt.

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×