× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

„Zöld manók” a Múzeumban

|
2014. április 25. | Oktatás

Szeptemberben indítottuk el óvodánkban a „Zöld manók” elnevezésű természetismereti gazdagító tevékenység foglalkozásait. Természetbarát gyerekekkel „búvárkodunk” a természetben, tudásukat bővítjük, környezettudatos szemléletüket és magatartásukat formáljuk az élményalapú tevékenységek során.

Az első félév a fákkal való játékos ismerkedéssel telt. Sétáltunk például a Hullámtéri erdő tanösvényen, kirándultunk a SZTE Fűvészkertbe, foglalkoztunk a fenyőfákkal, az örökzöld növényekkel.

A második félévben a gyerekek madártani ismereteit igyekszünk bővíteni. Megtanultuk, hogy melyik az év madara, madárhangokat tanulmányoztunk, madárkalácsot készítettünk, gyakoroltuk a madáretetési szabályokat.

Legutóbbi kirándulásunk a szegedi Móra Ferenc Múzeumba vezetett. Nagyon várták a gyerekek, hogy elérkezzen a kirándulás napja. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy rengeteg előzetes ismerettel rendelkeznek, nagyon büszkék voltunk rájuk. A preparált állatok között rögtön felismerték a kismadarakat, melyeket télen etettünk. Rácsodálkoztak az év madarára: a túzokra, a mesékből és veresekből ismert állatszereplőkre: pl. az őzre, a nyúlra, a bagolyra, a ragadozó- és vízimadarakra.

Bekukkantottunk „Móra mesebirodalmá”-ba is. A faodúba rejtett társasjátékok, az olvasósarok, a falakon olvasható idézetek böngészése izgalmas kalandot jelentett számunkra. Szerepeltek Móra Ferenc örök érvényű művei közül azok is, melyek az óvodások körében is igen népszerűek. Hiszen melyik ovis ne ismerné „A cinege cipőjé”-t vagy a „Csókai csókát”?

Ismét felejthetetlen élményekkel gazdagodtak ovisok és pedagógusaik egyaránt.

 

További hírek

A csapadékvíz-elvezető rendszerek rekonstrukciójára már nagy szükség volt a nagyközségünkben. Az Aranyhíd utca, a Kócsag és a Tutaj utca kerül most reflektorfénybe.

2024. június 24. | Önkormányzat Bővebben

A Martonosi Szivárvány Óvoda meghívására, szakmaiságra épülő látogatást tettünk testvértelepülésünkön április 26-án.

2024. június 20. | Oktatás Bővebben

Közbeszerzést írnak ki a közvilágítás fejlesztésének második ütemére – erről is döntött májusi rendes ülésén a képviselő-testület, amelynek tagjai összesen húsz napirendi pontot tárgyaltak meg. Módosították a költségvetést is, és elhangzott, hogy egy trafót is kell vásárolniuk.

2024. június 19. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén.

2024. június 19. | Gazdaság Bővebben

Értesítjük a Tisztelt fogyasztóket, hogy a Szegedi Vízmű Zrt. 2024. 06. 24-én és 06. 25-én (hétfőn és kedden) 22:00-tól 05:00 óráig Hálózatöblítési munkákat végez.

2024. június 18. | Gazdaság Bővebben

×