× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Zentán jártunk

|
2013. október 13. | Napjaink
Szeptemberben iskolánk 27 tanulója zentai jutalomkiránduláson vett részt. Gyors határátkelés után szerencsésen megérkeztünk a szerbiai városba, ahol a lakosság apraja-nagyja az 1697. szeptember 11-i csatára emlékezett, melynek során a keresztény sereg legyőzte a törököket. Ennek a csatának volt köszönhető, hogy hazánkban véget ért a 150 évig tartó török uralom. Kis csapatunk először a Tisza-parton megkoszorúzta a csata emlékművét, majd felmentünk a városháza tornyába, ahol gyönyörködtünk a csodás kilátásban, és egy tanulságos kiállítás során megismerkedtünk a híres csata történetével. Nekem legjobban a régi, még most is működő óraszerkezet tetszett. Ezután a vásárban nézelődtünk, kóstolgattuk a helyi édességeket, majd fagyiztunk. Nagyon köszönjük Herczeg József Polgármester Úrnak, hogy támogatta a tanulmányi kirándulásunkat.
 

További hírek

Felelősségteljes, valós alapokon nyugvó gazdálkodás eredményeként az öt éves ciklus végére a gazdasági szempontból országos és nemzetközi szinten is nehéz, több válságelemet tartalmazó körülmény ellenére az Önkormányzat vagyona növekedett.

2024. május 06. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

×