× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Zajvédő fal Algyőnél, kerékpárút Szegedig

|
2012. április 22. | Gazdaság

Megerősíti az állam a 47-es utat, hogy 11,5 tonnás terhelést bírjon, és kerékpárutat épít mellé Szegedig. Ezért jelentek meg Algyőnél a kitűzőkarók, amelyek a beruházást előkészítő terület-kisajátítás határát mutatják – válaszolta kérdésünkre Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.

A karók láttán a főúthoz legközelebb lévő porták lakói arra voltak kíváncsiak, vajon megépül-e a burkolat-erősítéssel egy időben az a zajvédő fal, amelyre régóta várnak. Az önkormányzattól tudjuk, hogy korábban itt tartottak zajszint-mérést, és az derült ki, hogy a nappali és esti hangterhelés is magasabb a küszöbértéknél.

A NIF arról tájékoztatott, hogy a Bácska utca és a Téglás utcai nagy körforgalom között, ahol a legközelebb vannak a házak a 47-es főúthoz, 212 méter hosszan 2,5-4,5 méter magas zajárnyékoló falat építenek, de a Vámos cukrászda felé lévő szakaszon is úgy tervezték az út, a kerékpárút és az árok helyét, hogy közöttük hagynak helyet a később épülő védőfalnak.

A bicikliúthoz, az első falhoz és a 47-es megerősítéséhez jövőre fognak hozzá, 2014-ben fogják befejezni a munkát. Ha meglesz a bicikliút Algyő és Szeged között, az azt jelenti, hogy – az algyői Tisza-hidat leszámítva – végig biztonságosan lehet kerékpározni a megye két legnagyobb városa között. A hídtól Hódmezővásárhelyig ugyanis már a legutóbbi négysávosítás idején elkészült a bicikliút.

 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

×