× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Zajvédő fal Algyőnél, kerékpárút Szegedig

|
2012. április 22. | Gazdaság

Megerősíti az állam a 47-es utat, hogy 11,5 tonnás terhelést bírjon, és kerékpárutat épít mellé Szegedig. Ezért jelentek meg Algyőnél a kitűzőkarók, amelyek a beruházást előkészítő terület-kisajátítás határát mutatják – válaszolta kérdésünkre Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.

A karók láttán a főúthoz legközelebb lévő porták lakói arra voltak kíváncsiak, vajon megépül-e a burkolat-erősítéssel egy időben az a zajvédő fal, amelyre régóta várnak. Az önkormányzattól tudjuk, hogy korábban itt tartottak zajszint-mérést, és az derült ki, hogy a nappali és esti hangterhelés is magasabb a küszöbértéknél.

A NIF arról tájékoztatott, hogy a Bácska utca és a Téglás utcai nagy körforgalom között, ahol a legközelebb vannak a házak a 47-es főúthoz, 212 méter hosszan 2,5-4,5 méter magas zajárnyékoló falat építenek, de a Vámos cukrászda felé lévő szakaszon is úgy tervezték az út, a kerékpárút és az árok helyét, hogy közöttük hagynak helyet a később épülő védőfalnak.

A bicikliúthoz, az első falhoz és a 47-es megerősítéséhez jövőre fognak hozzá, 2014-ben fogják befejezni a munkát. Ha meglesz a bicikliút Algyő és Szeged között, az azt jelenti, hogy – az algyői Tisza-hidat leszámítva – végig biztonságosan lehet kerékpározni a megye két legnagyobb városa között. A hídtól Hódmezővásárhelyig ugyanis már a legutóbbi négysávosítás idején elkészült a bicikliút.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×