× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Zágrábban járt az algyői könyvtáros

|
2014. október 21. | Oktatás
2014. szeptember 24–26. között rendezték meg az európai teleházak nemzetközi konferenciáját Horvátországban, Zágrábban, ahová az Algyői Könyvtár is meghívást kapott. A háromnapos, angol nyelvű konferencia az elektronikus befogadás (e-inclusion), a fiatalok munkavállalásának lehetőségei (Youth Employability), az idősebb korosztály számítógépes ismeretei (Gender Equality), az oktatás és tréningek (Education and Training) és a hátrányos helyzetűek (Vulnerable Groups) témakörére épült. A fent említett négy terület köré összpontosuló munkacsoportok határozatokat fogadtak el a Teleházak további célkitűzései tekintetében, illetve meghallgattuk az egyes Európai Uniós tagállamok teleházaiban működő projektbeszámolókat, majd a 2015-től induló új uniós projektek munkacsoportjai tagolódtak négy teamre, akik szintén lefektették a célkitűzéseket, illetve a projekten belüli feladatokat. Magyarországról a szegedi Dél-Alföldi Teleház Egyesület, a budapesti Dem-Net Egyesület, a Szegedi Ifjúsági Ház, illetve az Algyői Könyvtár képviseltette magát a zágrábi Hotel International-ben tartott rendezvényen.

A Brüsszelben működő Telecenter Europe képviselőjeként, többek között a magyar származású Péter Pálvölgyi és Gabriella Barna koordinálta a több mint 15 országból érkezett előadókat. Az Algyői Teleház az idősebbek számítástechnikai felzárkóztatásában vállalt szerepet (Gender Equality munkacsoport), amelyet az évi 6 internethasználatot oktató tanfolyamunk biztosít. Ezeken a tanfolyamokon lehetőség van felzárkózni a modern infokommunikációs technológiák (okostelefonok – smartphones, táblagépek, pda-k, adathordozók ismerete) használatában, és erősíteni az elektronikus befogadás (e-inclusion) irányi igényt és más elektronikus kommunikációra épülő képességet (e-skills).

Továbbra is együtt kívánunk működni a nemzetközi szervezettel, valamint részt veszünk a szomszédos országokban, folyamatban lévő uniós, információtechnológiára és digitális képzésekre épülő projektek szakmai lebonyolításában.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×