× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Zágrábban járt az algyői könyvtáros

|
2014. október 21. | Oktatás
2014. szeptember 24–26. között rendezték meg az európai teleházak nemzetközi konferenciáját Horvátországban, Zágrábban, ahová az Algyői Könyvtár is meghívást kapott. A háromnapos, angol nyelvű konferencia az elektronikus befogadás (e-inclusion), a fiatalok munkavállalásának lehetőségei (Youth Employability), az idősebb korosztály számítógépes ismeretei (Gender Equality), az oktatás és tréningek (Education and Training) és a hátrányos helyzetűek (Vulnerable Groups) témakörére épült. A fent említett négy terület köré összpontosuló munkacsoportok határozatokat fogadtak el a Teleházak további célkitűzései tekintetében, illetve meghallgattuk az egyes Európai Uniós tagállamok teleházaiban működő projektbeszámolókat, majd a 2015-től induló új uniós projektek munkacsoportjai tagolódtak négy teamre, akik szintén lefektették a célkitűzéseket, illetve a projekten belüli feladatokat. Magyarországról a szegedi Dél-Alföldi Teleház Egyesület, a budapesti Dem-Net Egyesület, a Szegedi Ifjúsági Ház, illetve az Algyői Könyvtár képviseltette magát a zágrábi Hotel International-ben tartott rendezvényen.

A Brüsszelben működő Telecenter Europe képviselőjeként, többek között a magyar származású Péter Pálvölgyi és Gabriella Barna koordinálta a több mint 15 országból érkezett előadókat. Az Algyői Teleház az idősebbek számítástechnikai felzárkóztatásában vállalt szerepet (Gender Equality munkacsoport), amelyet az évi 6 internethasználatot oktató tanfolyamunk biztosít. Ezeken a tanfolyamokon lehetőség van felzárkózni a modern infokommunikációs technológiák (okostelefonok – smartphones, táblagépek, pda-k, adathordozók ismerete) használatában, és erősíteni az elektronikus befogadás (e-inclusion) irányi igényt és más elektronikus kommunikációra épülő képességet (e-skills).

Továbbra is együtt kívánunk működni a nemzetközi szervezettel, valamint részt veszünk a szomszédos országokban, folyamatban lévő uniós, információtechnológiára és digitális képzésekre épülő projektek szakmai lebonyolításában.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2024. július 22. napjától 2024. augusztus 25. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2024. július 16. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

×