× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Véradás az iskolában

|
2014. február 06. | Egészség, életmód
Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola Ifjúsági Vöröskereszt Alapszervezetének kezdeményezésére január 17-én első alkalommal szerveztünk véradást az iskolánkban. Az előkészületekbe aktívan bekapcsolódtak tanulóink. A legtöbb véradót szervező diák jutalomban részesült. Keresztes Kolos 3.a osztályos tanuló 5 véradót delegált, így ő az iskolától ajándékot kapott. Az osztályok között is meghirdettük a versenyt. 12 véradót toborzott az 1.b és a 3.a osztály, ők zöldlevelet és egy tortát kaptak jutalmul az aktív önkéntes munkáért. Minden gyerek, aki segítséget nyújtott, zöldkártyát kapott. Hálásan köszönjük minden segítőnek a munkáját, külön köszönjük a hódmezővásárhelyi Zója Cukrászdának a sütemény és a torta felajánlást.

Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a 70 véradónak, hogy eljöttek és önzetlenül segítettek a rászorulóknak és ezzel példát mutattak diákjainknak.
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×