× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Véradás az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

|
2015. február 15. | Egészség, életmód
Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola Ifjúsági Vöröskereszt Alapszervezetének kezdeményezésére január 16-án második alkalommal szerveztünk véradást az iskolában.

Hálásan köszönjük a véradóknak, hogy önzetlenül segítettek a rászorulóknak és ezzel példát mutattak diákjainknak.

Tanulóink aktív toborzásának köszönhetően 65 jöttek el vért adni. A legtöbb véradót szervező diák jutalomban részesült. Kerekes Péter 5. a osztályos tanuló 6 véradót delegált. Az osztályok között is meghirdettük a versenyt. 12 véradót toborzott a 3. b osztály. A véradással párhuzamosan tanulóinknak három program közül lehetett választaniuk.

Egyiken a gyerekek beszélgettek, interjút készítettek Bakosné Fekete Mária, nyugdíjas vöröskeresztes aktivistával.

A másik helyszínen gyakorolhatták az elsősegélynyújtást, újraélesztést az ifjúsági vöröskeresztes középiskolás diákok segítségével.

Harmadik lehetőségként kézműves foglalkozáson alkothattak.

Rendezvényünk szervezésében segített és a programon is részt vett Herpai Ildikó, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Csongrád megyei elnöke. Köszönjük minden segítő munkáját, külön a hódmezôvásárhelyi Zója Cukrászdának a sütemény, és Herczeg Józsefnének a torta felajánlást.
 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×