× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Véget ért az Európai Iskolák egy Élhető Bolygóért (ESFALP) című nemzetközi projekt

|
2013. július 09. | Oktatás

A közös, határokon átívelő projektben 11 európai ország iskolái vesznek részt. A programot az ERSTE Alapítvány és a WWF hívta életre.

A 2012 októberében egy egyhetes tanár-diák akadémiával kezdődő program elsô állomása Ausztriában zajlott. Számos előadáson és szabadtéri foglalkozáson vettünk részt, melyek a környezetvédelem olyan témáit járták körbe, mint például az ökológiai lábnyom vagy a folyók tisztasága. Május végéig volt lehetőségünk arra, hogy az általunk választott témát kidolgozzuk. Az ökológiai lábnyom számítását nagy érdeklődés övezte, szívesen dolgoztak diákjaink az általuk választott téma kibontásán. Többek között számításokat végeztek, figyelemfelhívó plakátokat terveztek, majd javaslatokat tettek a lábnyom gyerekek által is megvalósítható csökkentésére.

A projekt záróeseményét egy csodálatos környezetben lévő nemzeti park területén tartották Romániában június 4-től 8-ig. Erre az eseményre Horváth Laura 6. osztályos tanuló kísért el, aki az ügy igazi kis aktivistájává vált. Legfiatalabb résztvevőként angolul megtartott beszámolója nagy tetszést és sikert aratott. E pár nap alatt lehetőségünk volt tapasztalatcserére, a magyar és a külföldi partnerekkel való barátság elmélyítésére.

Büszkék vagyunk arra, hogy iskolánk tagja lehet az ESFALP- iskolák csoportjának. Nagyon örülünk, hogy részesei lehettünk ennek a programnak, mely rendkívül fontos szerepet tölt be a nemzetközi oktatási projektek között.

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×