× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Véget ért az Európai Iskolák egy Élhető Bolygóért (ESFALP) című nemzetközi projekt

|
2013. július 09. | Oktatás

A közös, határokon átívelő projektben 11 európai ország iskolái vesznek részt. A programot az ERSTE Alapítvány és a WWF hívta életre.

A 2012 októberében egy egyhetes tanár-diák akadémiával kezdődő program elsô állomása Ausztriában zajlott. Számos előadáson és szabadtéri foglalkozáson vettünk részt, melyek a környezetvédelem olyan témáit járták körbe, mint például az ökológiai lábnyom vagy a folyók tisztasága. Május végéig volt lehetőségünk arra, hogy az általunk választott témát kidolgozzuk. Az ökológiai lábnyom számítását nagy érdeklődés övezte, szívesen dolgoztak diákjaink az általuk választott téma kibontásán. Többek között számításokat végeztek, figyelemfelhívó plakátokat terveztek, majd javaslatokat tettek a lábnyom gyerekek által is megvalósítható csökkentésére.

A projekt záróeseményét egy csodálatos környezetben lévő nemzeti park területén tartották Romániában június 4-től 8-ig. Erre az eseményre Horváth Laura 6. osztályos tanuló kísért el, aki az ügy igazi kis aktivistájává vált. Legfiatalabb résztvevőként angolul megtartott beszámolója nagy tetszést és sikert aratott. E pár nap alatt lehetőségünk volt tapasztalatcserére, a magyar és a külföldi partnerekkel való barátság elmélyítésére.

Büszkék vagyunk arra, hogy iskolánk tagja lehet az ESFALP- iskolák csoportjának. Nagyon örülünk, hogy részesei lehettünk ennek a programnak, mely rendkívül fontos szerepet tölt be a nemzetközi oktatási projektek között.

 

További hírek

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

×