× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Vállalkozói Klub – Cél a hatékony és sikeres együttműködés

|
2010. december 09. | Gazdaság

Algyő Nagyközség Önkormányzata kiemelt feladatának tekinti az algyői vállalkozók munkájának segítését és támogatását, a kétoldalú kommunikáció kialakítását. Az érintettek korábban már igényelték: alakuljon egy Algyői Vállalkozói Klub, mely segítheti a szféra érdekérvényesítését, a pályázati munkát, a közösen meghatározott feladatok hatékony megvalósítását.

Az ÁROP szervezetfejlesztés projekt keretében pedig 2010. tavaszától indult el egy szakmai háttérmunka. Mindezek folytatásaként 2010. november 25-én, a Faluházban megalakult az Algyői Vállalkozó Klub. Elmondhatjuk: nagy érdeklődés kísérte az első találkozót, ahol 48 egyéni és társas vállalkozás vezetője, munkatársa mondhatta el véleményét.

A Klub közösen megfogalmazatott feladatai és céljai: adatbázis összeállítása, hírlevél rendszer kialakítása, a jogszabály-változások figyelemmel kísérése, vállalkozásbarát települési rendszer kiépítése és egy vállalkozóbarát településpolitikai koncepció kidolgozása.

Fontos észrevétel, hogy a település döntéshozói részéről a stratégiai tervezés, települési fejlesztési koncepciók megfogalmazásakor vonják be a helyi vállalkozói szektort, valamint a helyben megvalósuló beruházások, szolgáltatások esetén a vállalkozók helyzetbe hozása valósuljon meg. Kiemelt feladat lesz a kommunikáció, a pontos és időbeni tájékoztatás, a marketing- és reklámlehetőségek összehangolása. Fontos célkitűzés a közös pályázatfigyelés, és –írási rendszer kidolgozása, valamint az, hogy a közbeszerzési eljárások esetén hatékony segítségnyújtást adjon az önkormányzat.

Fontos kérés volt a szféra összefogása, a Gyeviép Nkft. felől koordinálás és nyílt kétoldali kommunikáció az önkormányzattal.

Közös feladatok lesznek: a vállalkozók bevonása a települési koncepciók kidolgozásába, a munkahely-teremtés – foglalkoztatás – át-/és továbbképzési rendszer kialakítása, támogatási és hatósági ügyintézés, segítségnyújtás formáinak megfogalmazása, közreműködés a nagyközség turisztikai, sport-, oktatási és marketing feladatainak ellátásban. Segíteni kell az őstermelőket, a mezőgazdaságból, állattartásból élőket, meg kell teremteni a helyi piaci szolgáltatások rendszerét. A résztvevők kérték: a Klub hírei, történései, az egyes elérhetőségek folyamatos jelenjenek meg a Hírmondó hasábjain, a település hivatalos honlapján (www.algyo.hu), idővel pedig saját elektronikus felületen is. A tervek között szerepel szolgáltatói kártya bevezetése, szakmai előadások és fórumok szervezése, munkaerő kiajánlás, környezetvédelem és az alternatív energiaforrások kiaknázása.

Az Algyői Vállalkozói Klub koordinátora: Katona Antal, a Gyeviép Nkft. ügyvezető igazgatója. (T.: 62/267-567, gyeviep@algyoktv.net), kapcsolattartó: Bereczné Lázár Nóra (Polgármesteri Hivatal, Algyő) (T.: 62/517-517/132, nora.kozoktatas@algyo.hu).

Minden további érdeklődőt szeretettel várunk!

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×