× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Vadászkutyák az algyői iskolában

|
2014. május 16. | Oktatás
Március 31-én nem mindennapi élményben volt részünk, hiszen az iskolánkba kutyák is érkeztek.

Az algyői iskola aulájában egy fekete és egy fehér puli, két weimari vizsla, egy drótszőrű tacsi és egy border terrier társaságában hallgathattunk meg előadást Hajós Judittól, Vaszkó Elektől és Túri Józseftől a kutyák fontosságáról, szerepéről az életünkben. Kérdéseinkre választ kaphattunk, és könnyebben megértettük a kutyák hasznát úgy, hogy láthattuk is őket. Az előadás után az udvaron a két vizsla bizonyította be ügyességét a „lelőtt” állat keresésénél. Nagyon jó program volt minden gyerek számára megérteni és megnézni a kutyusokat. Reméljük, egyszer újra részt vehetünk egy ehhez hasonló programban!
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×