Hírek önkormányzat Turisztika Közérdekű információk Események

Hírek

Úton a VíziVándorok

Úton a VíziVándorok

Nem volt egyszerű feladat összehangolni a túrát: a háromszáz fiatal Szegedről utazott Csongrádra, a kenukat pedig Pestről szállította a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A helyszínen csatlakozott a népes társasághoz a helyi Kis-Tisza Vízi-sport Egyesület is három hajóval és tizenkét fős csapattal, ők Mindszentig eveznek a többiekkel.
A csapat augusztus 7-én kezdte a túrát Csongrádról, majd Mindszentet és Algyőt is érintik. A program persze nemcsak evezésből áll, a megállókon strandolnak, bográcsoznak és kempingeznek. A VíziVándorok csütörtökön érkeznek Szegedre. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség is csatlakozott egy átfogó országos kormányzati programhoz, amelynek segítségével népszerűsíthetik a szabadidősportot és a vízitúrázást. Ennek egyik eleme a tavaly indult VíziVándor tábor. Az NKM Szeged VE a kezdeményezés élére állt, és ismét megszervezték a tábort, idén az Alsó-Tisza régióra helyezve a hangsúlyt. A cél, hogy minél többen megismerjék az Alsó-Tisza menti vizeket is és a kajak-kenu népszerűsítése.

forrás: www.delmagyar.hu

Galéria

További híreink

Gázszünet
Gázszünet

Gázszünet

II. fokú hőségriasztás
II. fokú hőségriasztás

Tisztelt Algyői Lakosok! Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve az Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkár 2018. július 30-án (hétfő) 12:00 órától 2018. augusztus 03-án (péntek) 24:00 óráig II. fokú hőségriasztást adott ki.

Permetezés
Permetezés

Tisztelt Algyői Önkormányzat! Várhatóan 2018.08.02-10 között a Tisza jobb parti I. rendű árvízvédelmi töltésén az ATIVIZIG megbízásából alvállalkozó végez permetezést, mely érinti Algyő belterületi szakaszát is. A permetezés pontszerűen történik ahol a töltés árvízvédelmi képességét károsan befolyásoló növényzet (pld: gyalogakác, nád stb) található.

Szúnyoggyérítés
Szúnyoggyérítés

Algyő Nagyközség belterületén, az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül a földi kémiai védekezés 2018. augusztus 03-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2018. augusztus 04-05.

Nyertes pályázat új piac építésére!
Nyertes pályázat új piac építésére!

Vidékfejlesztési Program keretén belül az önkormányzat több, mint 15 millió Ft támogatást nyert egy új algyői piac építésére a Búvár u.2. szám alatt (Takarékszövetkezet udvarán).