× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ünnepelt a bölcsőde

|
2021. szeptember 22. | Oktatás

Fennállásának 14. évfordulóját ünnepelte szeptember elsején a Bóbita Bölcsőde. Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény szárnyai alatt működő telephely, 2007-ben fogadta az első kisgyermekeket. Az elmúlt 14 évben 362 gyermek számára biztosítottunk ellátás.

Célunk az volt, hogy minőségi bölcsődei ellátást hozzunk létre Algyőn, és felzárkózzunk a már jól működő gyermekintézmények mögé, mint amilyen az óvoda és az iskola. 
2008. szeptemberében szakmai munka minősítése alapján gyakorló intézménnyé nyilvánították bölcsődénket.

2009-ben férőhely bővítés történt, 20 fő helyett immár 26 kisgyermeket fogadhatott intézményünk.

A 2012/13-as nevelési évben ismét bővült az intézmény, 36 férőhely működtetésére kapott engedélyt bölcsődénk. Szép tágas csoportszoba, három gyermek fürdőszoba, játéktároló helység és átadó került kialakításra.

2015-ben Országos Családháló díjjal jutalmaztak minket. Olyan intézmények kaphatják meg ezt az elismerést, akik az adott évben tevékenységükkel, programjaikkal, minőségi ellátással járultak hozzá a családok mindennapjaihoz.

A szülők visszajelzéseiből és a szakmai elismerésekből, úgy érezzük, hogy jó munkát végeztünk az elmúlt 14 évben. Lelkes kis csapatunkat, 6 kisgyermeknevelő, egy szakmai vezető, két bölcsődei dajka és egy szakácsnő erősíti. Sokat köszönhetünk Jankovicsné Veres Katalin intézményvezetőnek, aki támogatta kezdeményezéseinket, segítette terveink megvalósulását. Köszönet a fenntartónak, Algyő Nagyközség Önkormányzatának, hogy ezekhez a megvalósult szép eredményekhez, biztosította az anyagi, tárgyi feltételeket, a szép munkakörnyezetet.

Jelenleg és várhatóan az elkövetkezendő évtizedben egyaránt nagy szükség lesz bölcsődei ellátásra Algyőn. A 2021/22-es nevelési évre várólista alakult ki. A 2022/23-as nevelési évre az előjelentkezett gyermekek száma 46. Köszönhető ez annak, hogy Algyőt egyre több fiatal kisgyermekes család választja otthonának. Algyő Nagyközség Önkormányzata azon dolgozik, hogy a bölcsődei szolgáltatás minden bölcsődét igénylő család számára elérhető legyen a jövőben.

forrás: Algyői Hírmondó (Gyömbér Kornélia)


Kapcsolódó galéria: Ünnepelt a bölcsőde (7 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Molnár Áron polgármester és Dr. Füzesy István alpolgármester üzleti reggelit szervezett algyői cégvezetőknek. A találkozó célja Algyő Nagyközség Önkormányzatának 2023-as költségvetésének ismertetése, a célok és a leendő fejlesztések prezentálása volt, illetve a vállalkozásokkal történő párbeszéd erősítése.

2023. március 23. | Gazdaság Bővebben

Algyőn két helyszín, vállalkozás, a Levendula Szálloda és a Vámos cukrászda szerezte meg a kerékpárosbarát szolgáltató címet. Ezen a két helyen a kerékpárosok számára összekészített szerszámokkal, eszközökkel teli láda áll majd a biciklisek rendelkezésére, amelyekkel orvosolhatóak lesznek a tekerés közben felmerülő problémák.

2023. március 22. | Egészség, életmód Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00747-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. április 1. – 2023. április 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. március 21. | Gazdaság Bővebben

Március 11-én rendezték meg Veszprémben az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2023. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. A rendezvényre az ország minden tájáról, 36 klub 351 versenyzője nevezett.

2023. március 21. | Sport Bővebben

A február 25-én tartott Sportbál keretein belül adták át az Algyő Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntetéseket, amelyet mind a sportban, mind a tanulásban eredményesen szereplő fiatalok kaptak meg.

2023. március 14. | Sport Bővebben

×