× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ünnepelt a bölcsőde

|
2021. szeptember 22. | Oktatás

Fennállásának 14. évfordulóját ünnepelte szeptember elsején a Bóbita Bölcsőde. Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény szárnyai alatt működő telephely, 2007-ben fogadta az első kisgyermekeket. Az elmúlt 14 évben 362 gyermek számára biztosítottunk ellátás.

Célunk az volt, hogy minőségi bölcsődei ellátást hozzunk létre Algyőn, és felzárkózzunk a már jól működő gyermekintézmények mögé, mint amilyen az óvoda és az iskola. 
2008. szeptemberében szakmai munka minősítése alapján gyakorló intézménnyé nyilvánították bölcsődénket.

2009-ben férőhely bővítés történt, 20 fő helyett immár 26 kisgyermeket fogadhatott intézményünk.

A 2012/13-as nevelési évben ismét bővült az intézmény, 36 férőhely működtetésére kapott engedélyt bölcsődénk. Szép tágas csoportszoba, három gyermek fürdőszoba, játéktároló helység és átadó került kialakításra.

2015-ben Országos Családháló díjjal jutalmaztak minket. Olyan intézmények kaphatják meg ezt az elismerést, akik az adott évben tevékenységükkel, programjaikkal, minőségi ellátással járultak hozzá a családok mindennapjaihoz.

A szülők visszajelzéseiből és a szakmai elismerésekből, úgy érezzük, hogy jó munkát végeztünk az elmúlt 14 évben. Lelkes kis csapatunkat, 6 kisgyermeknevelő, egy szakmai vezető, két bölcsődei dajka és egy szakácsnő erősíti. Sokat köszönhetünk Jankovicsné Veres Katalin intézményvezetőnek, aki támogatta kezdeményezéseinket, segítette terveink megvalósulását. Köszönet a fenntartónak, Algyő Nagyközség Önkormányzatának, hogy ezekhez a megvalósult szép eredményekhez, biztosította az anyagi, tárgyi feltételeket, a szép munkakörnyezetet.

Jelenleg és várhatóan az elkövetkezendő évtizedben egyaránt nagy szükség lesz bölcsődei ellátásra Algyőn. A 2021/22-es nevelési évre várólista alakult ki. A 2022/23-as nevelési évre az előjelentkezett gyermekek száma 46. Köszönhető ez annak, hogy Algyőt egyre több fiatal kisgyermekes család választja otthonának. Algyő Nagyközség Önkormányzata azon dolgozik, hogy a bölcsődei szolgáltatás minden bölcsődét igénylő család számára elérhető legyen a jövőben.

forrás: Algyői Hírmondó (Gyömbér Kornélia)


Kapcsolódó galéria: Ünnepelt a bölcsőde (7 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×