× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ünnepelt a bölcsőde

|
2021. szeptember 22. | Oktatás

Fennállásának 14. évfordulóját ünnepelte szeptember elsején a Bóbita Bölcsőde. Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény szárnyai alatt működő telephely, 2007-ben fogadta az első kisgyermekeket. Az elmúlt 14 évben 362 gyermek számára biztosítottunk ellátás.

Célunk az volt, hogy minőségi bölcsődei ellátást hozzunk létre Algyőn, és felzárkózzunk a már jól működő gyermekintézmények mögé, mint amilyen az óvoda és az iskola. 
2008. szeptemberében szakmai munka minősítése alapján gyakorló intézménnyé nyilvánították bölcsődénket.

2009-ben férőhely bővítés történt, 20 fő helyett immár 26 kisgyermeket fogadhatott intézményünk.

A 2012/13-as nevelési évben ismét bővült az intézmény, 36 férőhely működtetésére kapott engedélyt bölcsődénk. Szép tágas csoportszoba, három gyermek fürdőszoba, játéktároló helység és átadó került kialakításra.

2015-ben Országos Családháló díjjal jutalmaztak minket. Olyan intézmények kaphatják meg ezt az elismerést, akik az adott évben tevékenységükkel, programjaikkal, minőségi ellátással járultak hozzá a családok mindennapjaihoz.

A szülők visszajelzéseiből és a szakmai elismerésekből, úgy érezzük, hogy jó munkát végeztünk az elmúlt 14 évben. Lelkes kis csapatunkat, 6 kisgyermeknevelő, egy szakmai vezető, két bölcsődei dajka és egy szakácsnő erősíti. Sokat köszönhetünk Jankovicsné Veres Katalin intézményvezetőnek, aki támogatta kezdeményezéseinket, segítette terveink megvalósulását. Köszönet a fenntartónak, Algyő Nagyközség Önkormányzatának, hogy ezekhez a megvalósult szép eredményekhez, biztosította az anyagi, tárgyi feltételeket, a szép munkakörnyezetet.

Jelenleg és várhatóan az elkövetkezendő évtizedben egyaránt nagy szükség lesz bölcsődei ellátásra Algyőn. A 2021/22-es nevelési évre várólista alakult ki. A 2022/23-as nevelési évre az előjelentkezett gyermekek száma 46. Köszönhető ez annak, hogy Algyőt egyre több fiatal kisgyermekes család választja otthonának. Algyő Nagyközség Önkormányzata azon dolgozik, hogy a bölcsődei szolgáltatás minden bölcsődét igénylő család számára elérhető legyen a jövőben.

forrás: Algyői Hírmondó (Gyömbér Kornélia)


Kapcsolódó galéria: Ünnepelt a bölcsőde (7 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×