× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Újra Kopasz Bálint a királyszám Európa-Bajnoka!

|
2021. június 06. | Sport

2019-ben Eb és vb-aranyérmet szerzett K-1 1000 méteren, ma pedig megvédte Európa-bajnoki címét Kopasz Bálint, aki ezzel bejelentkezett egy tokiói dobogós helyezésért a legelismertebb férfi kajakos versenyszámban.

Elképesztően rajtolt K-1 1000 méteren Kopasz Bálint is az ötös pályán. Neki balra nagy riválisa, a portugál Fernando Pimenta, jobb oldalán pedig a németek 21 éves tehetsége, Martin Hiller indult, és a mezőny hatalmas tempóban haladt az első 300 méteren. A magyar versenyző 600-ig vezetett kicsivel, aztán hagyta előre menni a portugált, majd a vége előtt 250 méterrel elindult, amire Pimenta már egyáltalán nem tudott reagálni, így Kopasz Bálint nagy előnnyel lett a kontinens legjobbja, a harmadikként végül a belga Peters végzett. 

“Elég sok versenyen részt vettem már az idén, nekem ez kellett ahhoz, hogy igazán formába lendüljek. Jó volt az utazótempóm, örültem, hogy nem szorongat senki, és még indulni is tudtam a végén. Úgy érzem, hogy ezzel a győzelemmel biztossá vált az olimpiai részvételem egyesben, most pihenek néhány napot, aztán folytatom a felkészülést."

forrás: www.kajakkenusport.hu

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×