× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Újra felügyelik Algyő köztereit

|
2015. július 08. | Önkormányzat
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2015. július 1-től megbízást kapott Piri László, parkőri feladatok ellátására. Főbb feladatai: közterületek, járdák tisztaságának, állapotának ellenőrzése, közterületi vagyontárgyak állapotának ellenőrzése, közterületen szabálytalanul elhelyezett építési anyagok, gépjárművek, egyéb hulladékok ellenőrzése. Ezúton hívjuk fel a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy Algyő Község Önkormányzat Képviselő–testületének 2/2014. (II.28.) Kt. sz. rendelete a köztisztaságról 7. § (1) értelmében: „Az ingatlanok tulajdonosai, használói kötelesek
  1. Az ingatlant övező valamennyi járdaszakaszt, előkertet, a járdák melletti zöldsávot folyamatosan tisztán tartani (tisztítani, hó- és síkosság mentesíteni, por mentesíteni, vízteleníteni, kaszálni, gyomtalanítani)
  2. Az ingatlan utcai telekhatárától a burkolatlan utat a középvonalig, burkolt út esetében a burkolat széléig, a telkek előtt a nyílt árkot, folyókát, a telkére vezető jármű- és gyalogosbejárót (közterületet) tisztán- és jó karban kell tartani.
  3. Az ingatlan és közút közötti részen a fák, bokrok, sövények nyesését, ápolását rendszeresen úgy elvégezni, hogy azok a járdán, a fasorban és az úton a gyalogos- és járműközlekedést ne zavarják, az elektromos légvezetékhez ne érhessenek.”
Kérünk minden ingatlantulajdonost, használót, hogy mindezek figyelembevételével, szíveskedjen környezetét rendben tartani! Ennek elmulasztása felszólítást, végső esetben bírság kiszabását eredményezheti. Bármilyen ezzel kapcsolatos észrevételt, bejelentést a következő telefonszámon tehetnek: +36 30 99 22 617

Mindannyiunk érdeke egy tiszta, rendezett település!
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×