× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Új vízgyűjtőgazdálkodási terv kidolgozása

|
2009. november 16. | Gazdaság

Lehetséges, hogy már értesült arról, hogy jelenleg zajlik az ország új vízgyűjtő-gazdálkodási tervének kidolgozása, mely az Európai Unió előírásainak megfelelően, december 22-ére készül el. A terveken érzékelhető az az új szemléletmód, mely a magyar vízügyet mostantól jellemzi.

A jelenlegi szakaszban egy olyan átfogó terv készítése zajlik, melynek részletes kidolgozása során támaszkodni fognak a 2010-ben, és az azt követő években folytatott társadalmi párbeszédre. A tervek célja az, hogy hatékonyan hangolja össze a vizeket érintő emberi és természeti igényeket annak érdekében, hogy biztosítva legyen a jó minőségű vízkincs fennmaradása, és az emberi használat hosszú távon fenntartható legyen. Hogy a tervek elkészítése során a lehető legtöbb szempontot vehessük figyelembe, a kidolgozás során komoly szerepet kaptak a nemzeti parkok, és a környezetvédelmi felügyelőségek, továbbá minden állampolgár számára biztosítani szeretnénk a véleményközvetítés lehetőségét.

Ennek kapcsán szeretnénk felhívni az Ön figyelmét arra, hogy még november 18-ig várjuk a tervekkel kapcsolatos lakossági véleményeket a www.vizeink.hu oldalon. Ne habozzanak megosztani velünk bármilyen jellegű észrevételeiket!

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×