× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Új miseruhákat és szekrényeket vásároltak

|
2021. szeptember 26. | Egyház

A hívek támogatásával Algyőn is emléket állítanak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak egy miseruhán keresztül. Továbbá a Mária-ünnepekre is megfelelő öltözéket vásárolt az egyházközség.

Hiány volt a kék színű miseruhából az algyői egyházközségben, pedig a Mária-ünnepeken abban szokás a szentmisét tartani. Éppen ezért Fazakas Attila plébános gyűjtést indított. Végül a Szent Anna Plébánia Boldizsár András sekrestyés és családjainak adományából tudta megvásárolni a ruhát, így augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén a plébános már az új liturgikus öltözetben mutatta be az ünnepi szentmisét.

De nemcsak ennek a ruhának a megvásárlásában segítettek a hívek, hanem annak a fehér színű, Oltáriszentséget ábrázoló öltözéknek a beszerzésében is, amellyel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak állítanak emléket. Ez kiemelkedő esemény volt a magyar katolikus egyház életében, szeptember 5-e és 12-e között hazánkra figyelt a világ katolikus közössége.

A fehér ruhát egyébként a lelkipásztor minden olyan ünnepkor viselni tudja majd, amelyek az Oltáriszentséghez kapcsolódnak, így például Úrnapjakor is.

A két öltözék mellett pedig két szekrényt is vásárolni tudott az egyházközség, így hosszú idő után méltó tárolót kaptak a miseruhák, a terítők és a ministránsruhák is. A méretes gardróbok már szintén megérkeztek a sekrestyébe.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Hazai pályán kapott ki az Algyő

2021. október 12. | Sport Bővebben

Az ATIVIZIG a vízszintszabályozó műtárgyakat ellenőrzi.

2021. október 06. | Gazdaság Bővebben

Algyő három ponttal távozott Mórahalomról, és szerzett értékes győzelmet: habár a hazaiak előtt felcsillant a pontszerzés reménye a fordulást követően, végül a szerencse is rákacsintott az Algyőre, és győzött.

2021. október 06. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírja a 2022. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan.

2021. október 04. | Oktatás Bővebben

Szeptember elején két napos katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott községünkben, amelyen több mint kétszáz szakember és önkéntesek is részt vett.

2021. szeptember 30. | Rendőrség Bővebben

×