× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Új miseruhákat és szekrényeket vásároltak

|
2021. szeptember 26. | Egyház

A hívek támogatásával Algyőn is emléket állítanak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak egy miseruhán keresztül. Továbbá a Mária-ünnepekre is megfelelő öltözéket vásárolt az egyházközség.

Hiány volt a kék színű miseruhából az algyői egyházközségben, pedig a Mária-ünnepeken abban szokás a szentmisét tartani. Éppen ezért Fazakas Attila plébános gyűjtést indított. Végül a Szent Anna Plébánia Boldizsár András sekrestyés és családjainak adományából tudta megvásárolni a ruhát, így augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén a plébános már az új liturgikus öltözetben mutatta be az ünnepi szentmisét.

De nemcsak ennek a ruhának a megvásárlásában segítettek a hívek, hanem annak a fehér színű, Oltáriszentséget ábrázoló öltözéknek a beszerzésében is, amellyel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak állítanak emléket. Ez kiemelkedő esemény volt a magyar katolikus egyház életében, szeptember 5-e és 12-e között hazánkra figyelt a világ katolikus közössége.

A fehér ruhát egyébként a lelkipásztor minden olyan ünnepkor viselni tudja majd, amelyek az Oltáriszentséghez kapcsolódnak, így például Úrnapjakor is.

A két öltözék mellett pedig két szekrényt is vásárolni tudott az egyházközség, így hosszú idő után méltó tárolót kaptak a miseruhák, a terítők és a ministránsruhák is. A méretes gardróbok már szintén megérkeztek a sekrestyébe.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×