× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Új helyre költöztek a legapróbb óvodások

|
2023. szeptember 23. | Oktatás

A bölcsőde régi épületét 25 millió forintból újította fel az önkormányzat. A megszépült környezet az Algyői Szivárvány Óvoda kiscsoportosainak az új otthona lett.

Miután a bölcsőde átköltözött az új, 60 férőhelyes intézménybe a tiszavirág utcába, máris elkezdődhetett a megürült épület rekonstrukciója, hogy a nevelési év kezdetén birtokba vehessék az Algyői Szivárvány Óvoda kiscsoportosai. Az önkormányzat 25 millió forintból végeztette el a felújítást, amely során kialakítottak két csoportszobát és egy fejlesztő szobát, ezen felül kicserélték a vízvezetékeket és műanyagra váltották a zárt csapadékvíz elvezető rendszert. Ez utóbbira azért volt szükség, mert az épület fala megrepedt. Ahogy az Algyői Hírmondóban is beszámoltunk róla, a statikus megállapította, hogy a zárt csapadékvíz-elvezető rendszer dugult el, ezért ázott fel az épület, és emiatt repedt meg a fala. A munkára a Gyevép Nkft. adta a legjobb árajánlatot, bruttó 6,9 milliót költöttek a csapadékvíz-elvezető rendszer újjáépítésére, valamint a parkoló helyreállítására.

A nyári időszakban megszépült a régi bölcsődei konyha is, így az óvodának immár két konyhája is van, ahol a kisgyermekekre tudnak főzni.

Az épület külső festésére ezúttal nem jutott anyagi forrás, ám később pótolják, hogy kívülről is megszépült intézménybe járhassanak az algyői kiscsoportos óvodások.

forrás: Algyői Hírmondó


Kapcsolódó galéria: Óvoda új épület átadó (5 db kép)

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×