× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tűzgyújtási tilalom több megyében a rendkívüli meleg és a szárazság miatt

|
2012. július 06. | Rendőrség

A hirtelen nappali felmelegedés és a csapadékmentes, száraz időjárás miatt több megyében fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az illetékes Kormányhivatalok az erdőkre, fásításokra, valamint az erdőterületek és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre – átmeneti időre – az alábbi megyékben tűzgyújtási tilalmat rendeltek el:

  • Bács-Kiskun megye területén 2012. június 20-ától.
  • Csongrád megye területén 2012. június 22-étől.
  • Jász-Nagykun-Szolnok megye területén 2012. június 25-étől.
  • Zala megye (Zalaszántó, Balatongyörök, Gyenesdiás, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vonyarcvashegy, Cserszegtomaj, Keszthely) területén, továbbá a Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóság illetékességi területén fekvő fásításokra, valamint a fásitas határától számított kétszáz méteren belüli területén, 2012. július 3-ától.
  • Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága illetékességi területén fekvő erdőkre és fásításokra, valamint az erdő, illetve fásítás határától számított kétszáz méteren belüli területen 2012. július 3-ától.
  • Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága Veszprém megyei illetékességi területésn fekvő fásításokra, valamint a fásítás határától számított kétszáz méteren belüli területen 2012. július 4-től.
  • Baranya Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága illetékességi területén belül a Baranya megye területén fekvő fásításokra és erdőkre, valamint a fásítás és erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területen 2012. július 5-től.
  • Somogy Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága illetékességi területén fekvő erdőkre, fásításokra, valamint az erdőterületek, fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területen 2012. július 6-tól.

A tilalom idején tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.
 
A Kormányhivatalok vezetői felhívták a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.
 
Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el.
 
Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

 

További hírek

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

×