× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Turisták számára is megnyílik az algyői gyógynövénykert

|
2015. február 26. | Egészség, életmód
Több mint százféle gyógynövény termeszt az Ezerjófű Algyői Egészségvédő Kör Közhasznú Egyesület. A szervezet életében az utóbbi időszak fejlesztéseket hozott, és tavasszal a turisták előtt is megnyílik a drága kincseket tartalmazó kert.

2009 óta végzi tevékenységét az Ezerjófű Algyői Egészségvédő Kör Közhasznú Egyesület Algyőn. Berek Ágota elnök elmondta, a cél, hogy minden korosztály számára az egészséges életmódot népszerűsítsék. Faluszerte ismeretterjesztő foglalkozásokat tartanak. Bölcsődésekkel és a nyugdíjasokkal egyaránt foglalkoznak.

Sikerességük érdekében egy gyógynövénykertet hoztak létre a helyi Tájházhoz tartozó kertben. Ezen a területen több mint százféle gyógynövényt termesztenek, például medvehagymát, bazsalikomot és apró bojtorjánt. Teakeverékeket is készítenek. A több mint 30 tagból álló egyesület az évek során folyamatosan fejlődött, 2014 óta egy gyakorlókertet is művelnek.

Ez az év más lesz az Ezerjófű életében, mint a többi. Május 23-án egy nagyszabású rendezvényt tartanak, ahol szélesebb körben is bemutatkoznak. A kertet ünnepi díszbe öltöztetik, amit ettől az időponttól kezdve turisták is látogathatnak majd.

A nap folyamán számos programot szerveznek a látogatók számára: vetélkedők, játékok, szakmai előadások és bemutatók is lesznek. Gyerekeknek rajz és irodalompályázatot is hirdetnek, valamint keresik az idei év legjobb gyógynövényből készült ágyas pálinkáját is.

A mintegy 600-800 négyzetméteres területen ezután sem áll meg a munka, ugyanis egy tavat is szeretnének kialakítani. Ezáltal a vízi élőhelyű gyógynövényeket is bemutathatnák az érdeklődők számára.
 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×