× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Túlteljesítették a tervet az újonc algyői kézilabdások

|
2015. január 17. | Sport
Az EX-ON FKSE-Algyő újoncként kezdte az idényt a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjában. A cél a bennmaradás, de ha olyan lesz a tavaszi szezon, mint az őszi, akkor óriási eredményt érhet el Dankó Ervin csapata.

– Vakon repültem, tartottam a feladattól – utólag Dankó Ervin bevallotta, így érzett a tavaly vállalt kihívással kapcsolatban. A férfi kézilabda NB I/B-be feljutott EX-ON FKSE-Algyő mesterének kérték fel, ami azért érdekes, mert hiába edzősködik lassan két évtizede, férficsapattal még sosem dolgozott.

– A férfilélektan sokkal kiszámíthatóbb, emiatt könnyebb, de sokkal többet követel tőlem ez a feladat, mint a nőknél. Gyorsan belerázódtam, annak ellenére, hogy se a csapatot, se a mezőnyt nem ismertem. Kemény munkával elértük, hogy stabil teljesítményt nyújtsunk a második vonal tősgyökeres szereplőivel szemben. A Balassagyarmat és a Kecskemét elleni vereséget sajnálom, a Békés és az Ózd ellen elért győzelem viszont pozitív meglepetés volt. A győzelmi mérlegünk és a gólarányunk is pozitív, túlteljesítettük a tervet – mondta Dankó Ervin, aki a bajnokság félidejében elfoglalt hatodik hely ellenére továbbra is azt mondja, hogy a bennmaradás a céljuk, de ha megtartanák a jelenlegi pozíciót, az óriási siker lenne.


Az ősszel elkerülték a csapatot a komoly sérülések, amiért az együttes nagyon hálás a sorsnak, de a szurkolóknak is, hiszen egyre jobb a hangulat az algyői sportcsarnokban, és persze egyre több a néző is.

– Szakmailag az Ózd elleni hazai mérkőzésen voltam a leginkább elégedett a fiúkkal, és a közönség szempontjából is csúcs volt az a meccs. Itt már közel telt ház volt, több mint ötszázan szorítottak értünk. Meg is teszünk mindent a szórakoztatásukért, ebben az utánpótlásban szereplő gyerekek is segítenek, szpíkerünk is van. Minden biztosított számunkra, hogy jó környezetet teremtsünk, hiszen szakmailag és anyagilag is egy remek vezetőség áll mögöttünk, semmiben sem szenvedünk hiányt – árulta el Dankó Ervin.

Az EX-ON FKSE-Algyő a tavaszi rajt előtt egy héttel Veszprémbe utazik, ahol egy nemzetközi tornán szerepel: a hazaiak U23-as csapata mellett a junior bajnok Balatonfüred, a Várpalota és az Érsekújvár is az ellenfelek között lesz.
 

További hírek

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

×