× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Túlteljesítették a tervet az újonc algyői kézilabdások

|
2015. január 17. | Sport
Az EX-ON FKSE-Algyő újoncként kezdte az idényt a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjában. A cél a bennmaradás, de ha olyan lesz a tavaszi szezon, mint az őszi, akkor óriási eredményt érhet el Dankó Ervin csapata.

– Vakon repültem, tartottam a feladattól – utólag Dankó Ervin bevallotta, így érzett a tavaly vállalt kihívással kapcsolatban. A férfi kézilabda NB I/B-be feljutott EX-ON FKSE-Algyő mesterének kérték fel, ami azért érdekes, mert hiába edzősködik lassan két évtizede, férficsapattal még sosem dolgozott.

– A férfilélektan sokkal kiszámíthatóbb, emiatt könnyebb, de sokkal többet követel tőlem ez a feladat, mint a nőknél. Gyorsan belerázódtam, annak ellenére, hogy se a csapatot, se a mezőnyt nem ismertem. Kemény munkával elértük, hogy stabil teljesítményt nyújtsunk a második vonal tősgyökeres szereplőivel szemben. A Balassagyarmat és a Kecskemét elleni vereséget sajnálom, a Békés és az Ózd ellen elért győzelem viszont pozitív meglepetés volt. A győzelmi mérlegünk és a gólarányunk is pozitív, túlteljesítettük a tervet – mondta Dankó Ervin, aki a bajnokság félidejében elfoglalt hatodik hely ellenére továbbra is azt mondja, hogy a bennmaradás a céljuk, de ha megtartanák a jelenlegi pozíciót, az óriási siker lenne.


Az ősszel elkerülték a csapatot a komoly sérülések, amiért az együttes nagyon hálás a sorsnak, de a szurkolóknak is, hiszen egyre jobb a hangulat az algyői sportcsarnokban, és persze egyre több a néző is.

– Szakmailag az Ózd elleni hazai mérkőzésen voltam a leginkább elégedett a fiúkkal, és a közönség szempontjából is csúcs volt az a meccs. Itt már közel telt ház volt, több mint ötszázan szorítottak értünk. Meg is teszünk mindent a szórakoztatásukért, ebben az utánpótlásban szereplő gyerekek is segítenek, szpíkerünk is van. Minden biztosított számunkra, hogy jó környezetet teremtsünk, hiszen szakmailag és anyagilag is egy remek vezetőség áll mögöttünk, semmiben sem szenvedünk hiányt – árulta el Dankó Ervin.

Az EX-ON FKSE-Algyő a tavaszi rajt előtt egy héttel Veszprémbe utazik, ahol egy nemzetközi tornán szerepel: a hazaiak U23-as csapata mellett a junior bajnok Balatonfüred, a Várpalota és az Érsekújvár is az ellenfelek között lesz.
 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×