× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Túlteljesítették a tervet az újonc algyői kézilabdások

|
2015. január 17. | Sport
Az EX-ON FKSE-Algyő újoncként kezdte az idényt a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjában. A cél a bennmaradás, de ha olyan lesz a tavaszi szezon, mint az őszi, akkor óriási eredményt érhet el Dankó Ervin csapata.

– Vakon repültem, tartottam a feladattól – utólag Dankó Ervin bevallotta, így érzett a tavaly vállalt kihívással kapcsolatban. A férfi kézilabda NB I/B-be feljutott EX-ON FKSE-Algyő mesterének kérték fel, ami azért érdekes, mert hiába edzősködik lassan két évtizede, férficsapattal még sosem dolgozott.

– A férfilélektan sokkal kiszámíthatóbb, emiatt könnyebb, de sokkal többet követel tőlem ez a feladat, mint a nőknél. Gyorsan belerázódtam, annak ellenére, hogy se a csapatot, se a mezőnyt nem ismertem. Kemény munkával elértük, hogy stabil teljesítményt nyújtsunk a második vonal tősgyökeres szereplőivel szemben. A Balassagyarmat és a Kecskemét elleni vereséget sajnálom, a Békés és az Ózd ellen elért győzelem viszont pozitív meglepetés volt. A győzelmi mérlegünk és a gólarányunk is pozitív, túlteljesítettük a tervet – mondta Dankó Ervin, aki a bajnokság félidejében elfoglalt hatodik hely ellenére továbbra is azt mondja, hogy a bennmaradás a céljuk, de ha megtartanák a jelenlegi pozíciót, az óriási siker lenne.


Az ősszel elkerülték a csapatot a komoly sérülések, amiért az együttes nagyon hálás a sorsnak, de a szurkolóknak is, hiszen egyre jobb a hangulat az algyői sportcsarnokban, és persze egyre több a néző is.

– Szakmailag az Ózd elleni hazai mérkőzésen voltam a leginkább elégedett a fiúkkal, és a közönség szempontjából is csúcs volt az a meccs. Itt már közel telt ház volt, több mint ötszázan szorítottak értünk. Meg is teszünk mindent a szórakoztatásukért, ebben az utánpótlásban szereplő gyerekek is segítenek, szpíkerünk is van. Minden biztosított számunkra, hogy jó környezetet teremtsünk, hiszen szakmailag és anyagilag is egy remek vezetőség áll mögöttünk, semmiben sem szenvedünk hiányt – árulta el Dankó Ervin.

Az EX-ON FKSE-Algyő a tavaszi rajt előtt egy héttel Veszprémbe utazik, ahol egy nemzetközi tornán szerepel: a hazaiak U23-as csapata mellett a junior bajnok Balatonfüred, a Várpalota és az Érsekújvár is az ellenfelek között lesz.
 

További hírek

Idén januárban a Nemzeti Művelődési Intézet alkotói pályázatot írt ki „Egyszer volt, hol nem volt” címmel a szakköri közösségek számára. Pályázni lehetett bármilyen ASzakkörön készített alkotással, amely a magyar népmesék világát, szimbolikáját, történeteit, mesefiguráit tükrözi vissza.

2024. március 18. | Kultúra Bővebben

Csaknem 5 milliárd 260 millió forint Algyő idei költségvetése, amelyet a februári ülésen fogadtak el a testület tagjai. Pozitívumként elhangzott, hogy ez az első olyan év, amikor a szolidaritási adó kevesebb, mint a nagyközségnek juttatott állami normatíva.

2024. március 14. | Önkormányzat Bővebben

A régi elemek új köntösben várják a mozogni vágyókat. Átadó beszédében Molnár Áron polgármester a mozgás fontosságáról beszélt. A parkot az Algyői Vízisport Egyesület kajakosai próbálták ki először.

2024. március 07. | Sport Bővebben

Az Algyői Vízisport Egyesület toborzást tartott az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola alsó tagozatos diákjai számára.

2024. március 06. | Sport Bővebben

10 óra után nem sokkal karambol történt, ezúttal a 47-esen, az Algyői Halászcsárdánál ütközött két autó.

2024. március 06. | Rendőrség Bővebben

×