× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Túlteljesítették a tervet az újonc algyői kézilabdások

|
2015. január 17. | Sport
Az EX-ON FKSE-Algyő újoncként kezdte az idényt a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjában. A cél a bennmaradás, de ha olyan lesz a tavaszi szezon, mint az őszi, akkor óriási eredményt érhet el Dankó Ervin csapata.

– Vakon repültem, tartottam a feladattól – utólag Dankó Ervin bevallotta, így érzett a tavaly vállalt kihívással kapcsolatban. A férfi kézilabda NB I/B-be feljutott EX-ON FKSE-Algyő mesterének kérték fel, ami azért érdekes, mert hiába edzősködik lassan két évtizede, férficsapattal még sosem dolgozott.

– A férfilélektan sokkal kiszámíthatóbb, emiatt könnyebb, de sokkal többet követel tőlem ez a feladat, mint a nőknél. Gyorsan belerázódtam, annak ellenére, hogy se a csapatot, se a mezőnyt nem ismertem. Kemény munkával elértük, hogy stabil teljesítményt nyújtsunk a második vonal tősgyökeres szereplőivel szemben. A Balassagyarmat és a Kecskemét elleni vereséget sajnálom, a Békés és az Ózd ellen elért győzelem viszont pozitív meglepetés volt. A győzelmi mérlegünk és a gólarányunk is pozitív, túlteljesítettük a tervet – mondta Dankó Ervin, aki a bajnokság félidejében elfoglalt hatodik hely ellenére továbbra is azt mondja, hogy a bennmaradás a céljuk, de ha megtartanák a jelenlegi pozíciót, az óriási siker lenne.


Az ősszel elkerülték a csapatot a komoly sérülések, amiért az együttes nagyon hálás a sorsnak, de a szurkolóknak is, hiszen egyre jobb a hangulat az algyői sportcsarnokban, és persze egyre több a néző is.

– Szakmailag az Ózd elleni hazai mérkőzésen voltam a leginkább elégedett a fiúkkal, és a közönség szempontjából is csúcs volt az a meccs. Itt már közel telt ház volt, több mint ötszázan szorítottak értünk. Meg is teszünk mindent a szórakoztatásukért, ebben az utánpótlásban szereplő gyerekek is segítenek, szpíkerünk is van. Minden biztosított számunkra, hogy jó környezetet teremtsünk, hiszen szakmailag és anyagilag is egy remek vezetőség áll mögöttünk, semmiben sem szenvedünk hiányt – árulta el Dankó Ervin.

Az EX-ON FKSE-Algyő a tavaszi rajt előtt egy héttel Veszprémbe utazik, ahol egy nemzetközi tornán szerepel: a hazaiak U23-as csapata mellett a junior bajnok Balatonfüred, a Várpalota és az Érsekújvár is az ellenfelek között lesz.
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×