Nagyközség Önkormányzata helyi kezdeményezés alapján védőoltási programot indított a méhnyakrák megelőzésére 2009-ben. Ennek keretében az algyői állandó lakóhelyű, 12. életévüket betöltő lányok számára térítésmentesen biztosítja a 3 oltási sorozatot.

"> Nagyközség Önkormányzata helyi kezdeményezés alapján védőoltási programot indított a méhnyakrák megelőzésére 2009-ben. Ennek keretében az algyői állandó lakóhelyű, 12. életévüket betöltő lányok számára térítésmentesen biztosítja a 3 oltási sorozatot.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tovább folytatódhat az algyői méhnyakrák-program

|
2011. május 19. | Egészség, életmód

Algyő Nagyközség Önkormányzata helyi kezdeményezés alapján védőoltási programot indított a méhnyakrák megelőzésére 2009-ben. Ennek keretében az algyői állandó lakóhelyű, 12. életévüket betöltő lányok számára térítésmentesen biztosítja a 3 oltási sorozatot.

Az érintettek írásbeli nyilatkozattételét követően 2009 óta az oltási program sikeres prevenciós programmá nőtte ki magát: a fejenként 100.000 Ft értékű, a szülők számára ingyenesen biztosított védőoltással egy fontos lakossági egészségprogram vehette kezdetét.

Márciusi testületi ülésén a képviselők döntöttek: továbbra is támogatják a megelőző programot, idén 1 évre az MSD Magyarország Kft. Silgard nevű 4 komponensű HPV elleni védőoltására kötnek megállapodást.

Az érintett kislányok szüleit az önkormányzat írásban ismételten megkeresi, egyúttal kéri, akik még nem jelezték a programban részvételi szándékukat, azok 2011. május 27-ei határidővel annak tegyenek eleget!

Bővebb információ kérhető: Bereczné Lázár Nóra ügyintéző, T.: 62/517-517/932 mellék, nora.kozoktatas@algyo.hu

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×