× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tovább erősödött az FKSE-Algyő

|
2021. augusztus 06. | Sport

Az NB I/B-re készülő FKSE-Algyő női csapata már elkezdte a ráhangolódást a szeptemberben rajtoló szezonra. Egyelőre még egyéni edzésekkel készülnek a lányok, de hamarosan a közös munka is elkezdődik. A csapatot sikerült együtt tartani, sőt újabb játékosok is érkeztek!

Az elmúlt héten már otthoni programmal készültek a szezonkezdésre az FKSE-Algyő NB I/B-s játékosai, nemsokára a közös munkát is elkezdik a lányok. A hosszú és speciális szezont ráadásul egy hasonló követi.

A Magyar Kézilabda Szövetség komoly átalakításokat tervez a kézilabdás hátországot illetően, ez pedig az NB I/B csoportos küzdelmeket is érinti. A Keleti és Nyugati csoportok 10-10 csapatosra szűkülnek, a következő évben pedig a tervek szerint össze is vonják a két csoportot, így komoly versenyfutásra lehet számítani a csapatok között.

A Fiatal Kézilabdások SE az előző NB II-es szezont magabiztosan húzta be a Dél-Keleti csoportban, tulajdonképpen 19 meccset megnyertek a lányok, a Gyomaendrőd elleni meccs végeredménye pedig a zöld asztalnál dőlt el. A fölényes győzelemre számítani is lehetett, hiszen erős kerettel, már egyértelműen a következő osztályra készültek a Tisza-partiak.

„Az előző szezonban a felkészülések során igyekeztünk végig másodosztályú ellenfelekkel játszani. Pont azért, hogy lássuk, hol tartunk, lássuk, hogy hova szeretnénk eljutni. Az biztos, hogy a tavalyi keretünk is egy NB I/B-re alkalmas keret lett volna. Az egy másik kérdés, hogy bent tudtunk volna-e maradni. A célunk az volt, hogy tovább erősítsünk, azzal együtt, hogy a tavalyi keretünk teljes egészében együtt maradt. Szeretném, ha egy meglepetéscsapat lennénk a szezonban, és az első ötben tudnánk végezni. Ez hatalmas dolog lenne. A fő célunk viszont a stabil bennmaradás, illetve hogy az új igazolásokkal, a fiataljainkkal, akik csatlakoznak a kerethez, elkezdjük építeni a jövőt” – fogalmazott Farkas József edző.

Az érkezők között több rutinos játékos nevét olvashatjuk. A kapuba érkezik Gadányi Maja, akinek a poszton Szalma Zita és Dobó Mónika lesz a társa. A tréner lapunknak úgy fogalmazott, hogy talán a legerősebb ezen a téren lesz az algyői együttes. Németh Imola és Zsikó Zsanett is újonnan érkezett, valamint az Érd NB I-es csapatától sikerült megszerezni a beállós Simon Armillát. Szegedről Miklós Kittit igazolták az algyőiek, aki a jobb szélen lesz bevethető.

„A felkészülés két hónapja arra kell, hogy a játékosokat be tudjam illeszteni abba a koncepcióba, amit tavaly kialakítottam. Nem hiszem, hogy ezzel bármilyen probléma lesz, hiszen a játékosok erre maximálisan alkalmasak. Az elmúlt évben egy futós, rohanós, állóképességben és erőben is erős alakulatot szerettem volna, ezt úgy gondolom hellyel-közzel sikerült is kivitelezni. Idén viszont egy nagyon kemény és masszív védekezést is szeretnénk ehhez pluszban hozzátenni. Ezzel igyekeznénk biztosítani, hogy akár a Békéscsaba vagy az Eger ellen, akik a bajnoki cím várományosai, fel tudjuk venni a versenyt, és akár meg tudjuk őket szorongatni” – árulta el Farkas.

A felkészülés során fontos szerepet kapnak majd edzőmeccsek is. A klub ezen a téren is igyekezett emelni a tétet, és még több gyakorló összecsapást leegyeztetni a fejlődés jegyében. A Szeged, az Orosháza, az Eger is szerepel az ellenfelek között, de a Csurgó is érkezik a Tisza-partra edzőtáborozni, ami egymás elleni mérkőzést is tartogat a csapatok számára. Ezek mellett pedig egy orosházi rendezésű torna is vár a Fiatal Kézilabdások SE-re, amelyen az NB I/B Keleti és Nyugati csoportjából is lesznek résztvevők.

forrás: www.promenad24.hu (Szeri Csaba)

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×