× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tour de Algyő: 170-en tekertek a mellrák ellen

|
2013. július 02. | Egészség, életmód

Rózsaszín fátyollal és kalapokkal díszített PSZH – páncélos harcjármű – várta a helyi szabadidőközpont udvarán az Algyői Nőegylet szombati rendezvényének résztvevőit, akik mind rózsaszín pólókat és szalagokat kaptak.

A rendhagyó dekoráció a mellrák elleni harcot jelképezte: a 17. éve működő civil szervezet a súlyos betegség megelőzésének fontosságára hívta fel a figyelmet rendezvényével. Közel 170-en döntöttek úgy ezen a délelőttön, hogy eljönnek, és részt vesznek az egyesület kerékpártúráján.

Akadt közöttük hetvenes éveiben járó férfi, és – bélelt utánfutóban – néhány hónapos kisbaba is. A nevezők útravaló ételt, innivalót kaptak, Kahán Zsuzsanna szegedi onkológus és Herczeg Józsefpolgármester beszéde után pedig Koromné Sinkó Erika zumbaoktató vezényelt bemelegítést. A rendőrautó által fölvezetett rózsaszín kerékpárosok konvoja előbb körbejárta a települést, és ezzel nagy föltűnést keltett, aztán az ipartelepi utakon, áthaladva az M43-as felüljáróján is, 25 kilométeres távot teljesített.

A kétórányi tekerés után a központban szendvicsekkel várták a visszatérőket, és – miután Kovácsné Budai Éva elnök egy csoportképre vezényelt mindenkit a PSZH és Tóth Ilona fotográfus gépe elé – megszegték a tortát is, amelyből mindenkinek jutott. Az egészséges életmódot is népszerűsítő rendezvényen biztosítani kellett orvosi felügyeletet, de szerencsére nem volt rá szükség: a túra közben sem sérült meg senki.

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×