× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Több száz millióba kerülne az útfelújítás Algyőn

|
2020. október 14. | Önkormányzat

Rendesen ráférne már a felújítás Algyő legforgalmasabb útszakaszára, de az önkormányzat tehetetlen, hiszen állami tulajdonú az út. Hiába vennék át a tulajdonjogot, több száz millió forintba kerülne a munka.

Évek óta húzódik az algyői ön­­kormányzat és a Magyar Köz­­út Nonprofit Zrt. között az állami tulajdonú Kastélykert utca és a Vásárhelyi utca útfejlesztése, jelentős előrelépés azonban mégsem történt. Idén néhány tíz méteren aszfaltoztak a templomkanyarban, de ez nem elegendő ahhoz, hogy a főutca megfelelően járható legyen.

– Négy kilométernyi utat kellene megjavítani, de bárhogy és bárhol próbálkoztunk, eddig mindig falakba ütköztünk. A Közút azt is javasolta, hogy vegyük át önkormányzati tu­­lajdonba, és fejlesszük pá­lyázatokból, de mivel ez több száz millió forintos beruházás lenne, így nincs rá pályázati lehetőség – mondta Molnár Áron polgármester.

– Úgy éreztem, hogy a polgármesteri és a képviselő-testületi akarat nem elég, ezért most aláírást gyűjtünk a lakosság körében – jegyezte meg lapunknak a polgármester.

A településvezetőtől megtudtuk, folyamatosan érkeznek hozzájuk lakossági panaszok az út kapcsán, ezért is bíznak abban, hogy legalább ezer-kétezer aláírást sikerül majd összegyűjteniük. Azt re­­mélik, hogy ez majd a döntéshozók figyelmét is felhívja arra, hogy szükséges forrást elkülöníteni az algyői útra. Megtudtuk, az önkormányzatnak kész tanulmányterve van a beruházásra.

Megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t is az ügyben, akik válaszlevelükben azt ír­­ták, hogy teljes körű felújítási munkákat külön elrendelés és erre dedikált útfelújítási programok alapján valósíthatnak meg, az egyes útszakaszokra vonatkozóan javaslattételi le­hetőségeik vannak.

Mivel a Vásárhelyi és a Kastélykert utcák az állami közúthálózat szempontjából hálózati szerepet nem töltenek be, ezért korábban felajánlották az átadás lehetőségét az önkormányzat számára, amelynek így lehetősége nyílna a felújítást pályázati forrásból vagy saját költségvetéséből finanszíroznia – tették hozzá.

Beszámoltak arról is, hogy nyáron a Kastélykert utcának több részén is aszfaltozást vé­­­­­geztek, valamint lokális ja­­­vítások, táblacserék és burkolatjelfestési munkák is megvalósultak.

forrás: www.delmagyar.hu (Kiss Anna)

 

További hírek

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában...

2020. október 20. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. emelet 6. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. október 19. | Önkormányzat Bővebben

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

2020. október 19. | Kultúra Bővebben

Egy török pipát is rejtett a kert Algyőn, még mindig egészben van, a tulipános minta is látszik rajta. Emellett Árpád-, bronz- és avarkori tárgyak maradványai is előkerültek a föld alól, tárlaton mutatják be ezeket.

2020. október 16. | Kultúra Bővebben

Mórahalom–Algyő 0–2 (0–0)

2020. október 14. | Sport Bővebben

×