× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Több mint hatvanan veszítették el az állásukat

|
2014. március 06. | Gazdaság
Algyőn bezárta, Horton pedig elindította üzemét a Prímagáz Zrt. Az elmúlt hetekben az elbocsátásukra váró itteni dolgozók tanították be a hortiakat. Az algyői palacktöltő területét eladná a zrt., ez ügyben tárgyalni fog az önkormányzattal.

Bezárta több mint negyven éve működő algyői palacktöltő üzemét a Prímagáz Zrt.. A cég úgy döntött, hogy ezt a tevékenységet a Heves megyei Horton folytatja tovább. Eddigi beszállítójával, a Mollal nem tudott megállapodni, Horton pedig jobban meg tudja versenyeztetni leendő partnereit. A döntés 74 ember állását érintette Algyőn. A cég fölajánlotta nekik a horti munkavégzés lehetőségét.

– Ezzel kevesebben éltek, mint ahogy vártuk, három vezető munkatárs dolgozik tovább a horti üzemben, további átcsoportosításokkal 7 dolgozó kapott még állást a Prímagázon belül – mondta Szirmai Zoltán vezérigazgató. A zrt. el akarja adni az algyői üzemet, de arra számít, hogy ez nem megy egyik napról a másikra.

A cégvezetés fölvette a kapcsolatot ingatlanforgalmazó cégekkel, és tárgyalni fog erről a helyi önkormányzattal is. Szirmai érdeklődésünkre nyilvánvalóvá tette: az nem merült föl, hogy megtartsák ezt a portát az épületekkel, gépekkel, és amikor újból megérné, megint termeljenek. – A mai eszemmel azt mondom, ez nem várható. Bár három évvel ezelőtt azt sem tudtam volna elképzelni, hogy valaha is bezárjuk az algyői üzemet – tette hozzá.

Ami azelőtt sokáig és még akkor is előnynek számított Algyőn – az, hogy a Moltól itt vezetéken keresztül lehet kapni a gázt –, az utóbb hátránnyá vált. Olyan helyre kellett a töltőállomást telepíteni, ahová mindenhonnan egyformán gazdaságosan lehet szállítani, mert a PB-gáz piaca még mindig szűkül. Az algyői bezárást a cég versenyképességét javító intézkedésnek nevezte a vezérigazgató.

Az elbocsátás a kollektív szerződés alapján zajlott. Azon túl, hogy az érintetteket nagyon bántotta, hogy oda az állásuk, nem lehetett hallani a községben arról, hogy lett volna bármilyen konfliktus a cég és a munkások között. – Az utolsó napon, amikor még töltöttek, ott voltam – mondta a vezérigazgató. – Nagyon tisztelem őket azért, hogy az elbocsátás kihirdetése után is az utolsó pillanatig, fegyelmezetten dolgoztak. Nem voltak olyan betegséghullámok, amelyekből arra lehetett volna következtetni, hogy az embereket már nem érdekli, mi lesz a munkahelyükön. A Hortról ide járó munkásokat is készségesen tanították. Le a kalappal előttük!

Az algyői önkormányzat várja a Prímagáz megkeresését – mondta lapunknak Herczeg József polgármester. Abban bízik, hogy a telephely megtetszik egy betelepülő cégnek, és nem marad sokáig kihasználatlanul.
 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

×