× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Több mint hatvanan veszítették el az állásukat

|
2014. március 06. | Gazdaság
Algyőn bezárta, Horton pedig elindította üzemét a Prímagáz Zrt. Az elmúlt hetekben az elbocsátásukra váró itteni dolgozók tanították be a hortiakat. Az algyői palacktöltő területét eladná a zrt., ez ügyben tárgyalni fog az önkormányzattal.

Bezárta több mint negyven éve működő algyői palacktöltő üzemét a Prímagáz Zrt.. A cég úgy döntött, hogy ezt a tevékenységet a Heves megyei Horton folytatja tovább. Eddigi beszállítójával, a Mollal nem tudott megállapodni, Horton pedig jobban meg tudja versenyeztetni leendő partnereit. A döntés 74 ember állását érintette Algyőn. A cég fölajánlotta nekik a horti munkavégzés lehetőségét.

– Ezzel kevesebben éltek, mint ahogy vártuk, három vezető munkatárs dolgozik tovább a horti üzemben, további átcsoportosításokkal 7 dolgozó kapott még állást a Prímagázon belül – mondta Szirmai Zoltán vezérigazgató. A zrt. el akarja adni az algyői üzemet, de arra számít, hogy ez nem megy egyik napról a másikra.

A cégvezetés fölvette a kapcsolatot ingatlanforgalmazó cégekkel, és tárgyalni fog erről a helyi önkormányzattal is. Szirmai érdeklődésünkre nyilvánvalóvá tette: az nem merült föl, hogy megtartsák ezt a portát az épületekkel, gépekkel, és amikor újból megérné, megint termeljenek. – A mai eszemmel azt mondom, ez nem várható. Bár három évvel ezelőtt azt sem tudtam volna elképzelni, hogy valaha is bezárjuk az algyői üzemet – tette hozzá.

Ami azelőtt sokáig és még akkor is előnynek számított Algyőn – az, hogy a Moltól itt vezetéken keresztül lehet kapni a gázt –, az utóbb hátránnyá vált. Olyan helyre kellett a töltőállomást telepíteni, ahová mindenhonnan egyformán gazdaságosan lehet szállítani, mert a PB-gáz piaca még mindig szűkül. Az algyői bezárást a cég versenyképességét javító intézkedésnek nevezte a vezérigazgató.

Az elbocsátás a kollektív szerződés alapján zajlott. Azon túl, hogy az érintetteket nagyon bántotta, hogy oda az állásuk, nem lehetett hallani a községben arról, hogy lett volna bármilyen konfliktus a cég és a munkások között. – Az utolsó napon, amikor még töltöttek, ott voltam – mondta a vezérigazgató. – Nagyon tisztelem őket azért, hogy az elbocsátás kihirdetése után is az utolsó pillanatig, fegyelmezetten dolgoztak. Nem voltak olyan betegséghullámok, amelyekből arra lehetett volna következtetni, hogy az embereket már nem érdekli, mi lesz a munkahelyükön. A Hortról ide járó munkásokat is készségesen tanították. Le a kalappal előttük!

Az algyői önkormányzat várja a Prímagáz megkeresését – mondta lapunknak Herczeg József polgármester. Abban bízik, hogy a telephely megtetszik egy betelepülő cégnek, és nem marad sokáig kihasználatlanul.
 

További hírek

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

×