× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Több mint hatszáz kutya versengett a Nemzeti Kutyakiállításon

|
2019. október 24. | Migrált hírek

A CAC Nemzeti Kutyakiállításra több mint hatszáz kutyát neveztek az ország különböző tájairól ide látogató gazdák. A tulajdonosok között voltak hobbikutyások is.

– A két és féléves Kiwi már terápiás kutya, és szeretnénk, ha Rosie és Müzli is azzá válna. Müzlit egyébként Svédországból hoztuk, de már tud magyarul. Egy kutya fürdetése, szárítása nagyjából négy-öt órát vesz igénybe – mesélt jókedvűen tegnap délelőtt Pálfi Péter óriás uszkár kutyáiról. Családjával Békéscsabáról érkezett a szegedi CAC Nemzeti Kutyakiállításra, amelyet Algyőn rendeztek meg, és amelyre 645 kutyát neveztek.

Minőségi feltétel a részvétel

Megtudtuk, vannak olyan tenyésztők, akik azért neveztek a kiállításra, mert a részvétel önmaguk számára is minőségi feltétel. Arabella bichon havanese, nagyon jól tűrte gazdájától a fésülgetést. – Hány éves? – faggattuk a rutinos kiállítási kutya gazdáját, Joó Zoltánt, aki Leányvárról érkezett. – Nőtől ilyet kérdezni elég bátor… – válaszolta viccesen.

Fontos a tanulás

Délelőtt a Kedvenc kutyakiképző iskola növendékei és gazdáik bemutatót tartottak, amelyen kölyök korban lévő, ovis kutyák is részt vettek. – Az a legfőbb célunk, hogy megmutassuk, milyen hamar, akár 8-10 hetesen el lehet kezdeni a kutyákkal foglalkozni. Hiszen a kiállítási kutyák is minél képzettebbek, annál könnyebb boldogulni velük – mondta Martonosiné Matkó Erika, a szegedi Kedvenc kutyakiképző iskola vezetője, az Ebtenyésztők Dél-alföldi Egyesületének elnökségi tagja.

Szép hétvégi program a családnak

A Szeged CAC Nemzeti Kutyakiállítás versenyzőit tíz bírói kör zsűrizte. – A kiállításunkon törzskönyvezett kutyák vesznek részt. A tulajdonosok között vannak tenyésztők és hobbikutyások is. Utóbbiak gyakran csupán egy kutyával érkeznek, és nagyon szeretik ezt a világot – tudtuk meg Kovács Ferencné Veronikától, az Ebtenyésztők Dél-alföldi Egyesületének elnökétől.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

×