× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tizenöt éves palackpostát találtak meg karácsonykor

|
2021. január 08. | Napjaink

Egy ukrán nyelvű palackpostát talált meg karácsony napján egy algyői nő a folyóparton. A Szegeden láttam Facebook-csoportnak köszönhetően tegnap kiderült: 15 éve dobta vízbe nyaralása során egy akkor 3 éves kislány. A tiszteletbeli konzul néhány napja meglátogatta, így a pravoszláv karácsony előtt néhány nappal az azóta nagykorú lány is megtapasztalhatta az ünnepi csodát.

Károly Márta és családja december 24-én az algyői Tisza-parton segített az ártér tisztításában: fákat pakoltak és gallyaztak. Nem is számítottak rá, hogy karácsony napján milyen különös történet elindítói lesznek.

– A 16 éves fiam szólt, hogy talált egy üveget. Először csak legyintettem, mondtam, hogy sajnos abból itt bőven akad. Csakhogy hozzátette: ebben egy üzenet is van – mesélte az asszony lapunknak. Miután hazavitték, kiszedte a levelet palackból, bár ez meglehetősen nehéz műveletnek bizonyult, mivel a papír vizes volt és már mállani is kezdett.

– Megpróbáltam összeragasztgatni és mivel cirill betűkkel volt írva, amit én nem értek, úgy döntöttem, felteszek egy posztot róla a Facebook-ra, hátha valaki le tudja fordítani – mondta.

A Szegeden láttam csoportban hamar jött is a megfejtés: egy lengyel hölgy fordítása alapján a levelet egy 3 éves kislány írta, akit mindenki Nyonyának becéz. Mint írta, augusztusban a romániai Bánságban található Tiszafán pihent. „Aki megtalálta ezt a levelet, erre címre küldjön ajándékot” – állt még a papíron, a pontos lakcímével.

Károly Márta azt gondolta, hogy ezzel a történet le is zárult, a karácsonykor megtalált palackposta azonban ennél jóval nagyobb karriert futott be.

Egy szegedi férfi ugyanis felkereste levélben az ungvári konzulátust, arra kérve őket, derítsék ki, hogy a megadott címen lakik-e a kislány.

20210108-palackposta-2.jpg (73 KB)– Hátha része lehetne egy kis karácsonyi csodában, a felnőttek számára is reményt, hitet adva, hogy létezik egy jobb világ, a szeretet karácsonya – tette hozzá.

A karácsonyi csoda pedig megtörtént: megérkezett a konzulátus válasza, miszerint Magyarország lembergi tiszteletbeli konzulja felkereste a kislány által meghagyott címet. Kiderült, hogy a palackposta története igaz. Szófia Nagyszőlős mellett nyaralt, amikor megfogalmazta a kívánságát és – némi felnőtt segítséggel – papírra vetették az üzenetet, majd az üvegben útjára indították a Tisza hullámain.

Mindez azonban már 15 éve, egy 2005-ös nyaralás során történt, amikor még hároméves volt a gyermek.

Az immáron 18 éves Szófiát személyesen is felkeresték, hogy elmeséljék neki: megtalálták palackpostáját. A fiatal nő így a december 24-én megtalált üzenete alapján a pravoszláv karácsony előtt néhány nappal vehette át ajándékát, amit kislányként kért a tiszteletbeli konzul asszonytól.

– Köszönjük a Facebook-csoport tagjainak a nemes kezdeményezést, jól mutatja a magyar emberek határtalan szeretetét, egy csoda vált valóra az önök segítségével! – üzent az akció résztvevőinek Magyarország ungvári konzulátusa.

forrás: www.delmagyar.hu (Tímár Kriszta)

 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×