× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tizenöt éves palackpostát találtak meg karácsonykor

|
2021. január 08. | Napjaink

Egy ukrán nyelvű palackpostát talált meg karácsony napján egy algyői nő a folyóparton. A Szegeden láttam Facebook-csoportnak köszönhetően tegnap kiderült: 15 éve dobta vízbe nyaralása során egy akkor 3 éves kislány. A tiszteletbeli konzul néhány napja meglátogatta, így a pravoszláv karácsony előtt néhány nappal az azóta nagykorú lány is megtapasztalhatta az ünnepi csodát.

Károly Márta és családja december 24-én az algyői Tisza-parton segített az ártér tisztításában: fákat pakoltak és gallyaztak. Nem is számítottak rá, hogy karácsony napján milyen különös történet elindítói lesznek.

– A 16 éves fiam szólt, hogy talált egy üveget. Először csak legyintettem, mondtam, hogy sajnos abból itt bőven akad. Csakhogy hozzátette: ebben egy üzenet is van – mesélte az asszony lapunknak. Miután hazavitték, kiszedte a levelet palackból, bár ez meglehetősen nehéz műveletnek bizonyult, mivel a papír vizes volt és már mállani is kezdett.

– Megpróbáltam összeragasztgatni és mivel cirill betűkkel volt írva, amit én nem értek, úgy döntöttem, felteszek egy posztot róla a Facebook-ra, hátha valaki le tudja fordítani – mondta.

A Szegeden láttam csoportban hamar jött is a megfejtés: egy lengyel hölgy fordítása alapján a levelet egy 3 éves kislány írta, akit mindenki Nyonyának becéz. Mint írta, augusztusban a romániai Bánságban található Tiszafán pihent. „Aki megtalálta ezt a levelet, erre címre küldjön ajándékot” – állt még a papíron, a pontos lakcímével.

Károly Márta azt gondolta, hogy ezzel a történet le is zárult, a karácsonykor megtalált palackposta azonban ennél jóval nagyobb karriert futott be.

Egy szegedi férfi ugyanis felkereste levélben az ungvári konzulátust, arra kérve őket, derítsék ki, hogy a megadott címen lakik-e a kislány.

20210108-palackposta-2.jpg (73 KB)– Hátha része lehetne egy kis karácsonyi csodában, a felnőttek számára is reményt, hitet adva, hogy létezik egy jobb világ, a szeretet karácsonya – tette hozzá.

A karácsonyi csoda pedig megtörtént: megérkezett a konzulátus válasza, miszerint Magyarország lembergi tiszteletbeli konzulja felkereste a kislány által meghagyott címet. Kiderült, hogy a palackposta története igaz. Szófia Nagyszőlős mellett nyaralt, amikor megfogalmazta a kívánságát és – némi felnőtt segítséggel – papírra vetették az üzenetet, majd az üvegben útjára indították a Tisza hullámain.

Mindez azonban már 15 éve, egy 2005-ös nyaralás során történt, amikor még hároméves volt a gyermek.

Az immáron 18 éves Szófiát személyesen is felkeresték, hogy elmeséljék neki: megtalálták palackpostáját. A fiatal nő így a december 24-én megtalált üzenete alapján a pravoszláv karácsony előtt néhány nappal vehette át ajándékát, amit kislányként kért a tiszteletbeli konzul asszonytól.

– Köszönjük a Facebook-csoport tagjainak a nemes kezdeményezést, jól mutatja a magyar emberek határtalan szeretetét, egy csoda vált valóra az önök segítségével! – üzent az akció résztvevőinek Magyarország ungvári konzulátusa.

forrás: www.delmagyar.hu (Tímár Kriszta)

 

További hírek

Ez az év sok szempontból más volt, de egy biztosan nem változott: az emberek szeretnek segíteni.

2021. január 22. | Napjaink Bővebben

Nem tudta megnehezíteni az NB II.-es Le­vendula Hotel FKSE-Algyő az NB I.-ben remeklő MTK Budapest dolgát a női kézilabda magyar kupa 3. fordulójában.

2021. január 17. | Sport Bővebben

Az Önkormányzat D-vitamin csomaggal támogatja a hivatal és intézményeinek dolgozóit. Molnár Áron polgármester elmondta, hogy fontosnak tartja a megelőzést és a szervezetünk támogatását ezekben az időkben.

2021. január 12. | Önkormányzat Bővebben

A tavalyi év nehézségeit nem kell bemutatnunk senkinek, a Fashion Street háza táján is kérdésessé vált, meg fog-e jelenni print magazinunk az évben. A limitált példányszám miatt a legizgalmasabb cikkeinket online is elérhetővé tesszük. Íme az egyik kedvenc anyagunk, egy rendkívül motiváló interjú egy nagyon fiatal, de annál eltökéltebb sportolóval.

2021. január 09. | Sport Bővebben

A Településtisztasági Nonprofit Kft. részéről kapott tájékoztatás alapján, a fenyőfákat a kommunális hulladékszállítás napján fogják begyűjteni.

2021. január 08. | Napjaink Bővebben

×