× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tetőzés után lassan már apad a Tisza

|
2013. április 22. | Gazdaság

Az Alsó-Tisza Algyőtől lefelé lassan apad, feljebb a tetőző vízszint körül ingadozik. Szegednél a vízállás a II. fokú készültségi szint (750 cm) felett van, a szombat éjjel, 763 cm-es vízállásnál megindult tetőzés egy napig tartott.

Az elmúlt 24 órában az ATI-VIZIG területén, és a Tisza folyó határon túli vízgyűjtőjén sem volt csapadék. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban marad a tavaszias idő – szerdáig kisebb esőkre lehet számítani, de a csapadék mennyisége területi átlagban legfeljebb az 5 mm-t éri el. 

Árvízvédekezés

A Tisza folyó bal partján a Hármas-Körös-Tisza torkolattól a déli országhatárig, a jobb parton Csongrádtól szintén a déli országhatárig, illetve a Maros folyó bal partján a folyó torkolatától Klárafalva térségéig, a jobb parton a torkolattól Maroslele térségéig II. fokú az árvízvédelmi készültség.

A tiszai árhullám vasárnap tetőzött Kiskörénél, a III. fokú készültségi szint fölött, a Körösök végig apadnak. Szarvasnál a vízszint csökkenése – a Tisza visszaduzzasztása miatt – továbbra is lassú lesz, így a vízállás várhatóan csak a hét második felében csökken a II. fokú készültségi szint alá.

A Maros végig apad. Makónál a következő napokban a készültségi szint alatti lassú vízszintcsökkenés várható. Az Alsó-Tisza Algyőtől lefelé lassan apad, feljebb a tetőző vízszint körül ingadozik. Szegednél a vízállás a II. fokú készültségi szint (750 cm) felett van, a szombat éjjel, 763 cm-es vízállásnál megindult tetőzés egy napig tartott.

Mindszentnél a tetőzés vasárnap kezdődött, 830 cm-es, a III. fokú készültségi szint – 850 cm – alatti vízállással, itt ma indulhat meg az apadás.
A vízszintváltozás intenzitása hétfő reggel: Csongrád +2 cm/nap, Mindszent -1 cm/nap, Szeged -2 cm/nap. A Tisza vízállása Szegednél, ma reggel 07.00 órakor 760 cm volt.

 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

×