× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tetőzés után lassan már apad a Tisza

|
2013. április 22. | Gazdaság

Az Alsó-Tisza Algyőtől lefelé lassan apad, feljebb a tetőző vízszint körül ingadozik. Szegednél a vízállás a II. fokú készültségi szint (750 cm) felett van, a szombat éjjel, 763 cm-es vízállásnál megindult tetőzés egy napig tartott.

Az elmúlt 24 órában az ATI-VIZIG területén, és a Tisza folyó határon túli vízgyűjtőjén sem volt csapadék. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban marad a tavaszias idő – szerdáig kisebb esőkre lehet számítani, de a csapadék mennyisége területi átlagban legfeljebb az 5 mm-t éri el. 

Árvízvédekezés

A Tisza folyó bal partján a Hármas-Körös-Tisza torkolattól a déli országhatárig, a jobb parton Csongrádtól szintén a déli országhatárig, illetve a Maros folyó bal partján a folyó torkolatától Klárafalva térségéig, a jobb parton a torkolattól Maroslele térségéig II. fokú az árvízvédelmi készültség.

A tiszai árhullám vasárnap tetőzött Kiskörénél, a III. fokú készültségi szint fölött, a Körösök végig apadnak. Szarvasnál a vízszint csökkenése – a Tisza visszaduzzasztása miatt – továbbra is lassú lesz, így a vízállás várhatóan csak a hét második felében csökken a II. fokú készültségi szint alá.

A Maros végig apad. Makónál a következő napokban a készültségi szint alatti lassú vízszintcsökkenés várható. Az Alsó-Tisza Algyőtől lefelé lassan apad, feljebb a tetőző vízszint körül ingadozik. Szegednél a vízállás a II. fokú készültségi szint (750 cm) felett van, a szombat éjjel, 763 cm-es vízállásnál megindult tetőzés egy napig tartott.

Mindszentnél a tetőzés vasárnap kezdődött, 830 cm-es, a III. fokú készültségi szint – 850 cm – alatti vízállással, itt ma indulhat meg az apadás.
A vízszintváltozás intenzitása hétfő reggel: Csongrád +2 cm/nap, Mindszent -1 cm/nap, Szeged -2 cm/nap. A Tisza vízállása Szegednél, ma reggel 07.00 órakor 760 cm volt.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×