× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Testvértelepülések Baráti Köre: keressünk erdélyi kapcsolatot!

|
2015. április 06. | Önkormányzat
Megalakult Algyőn a Testvértelepülések Baráti Köre. Nagyközségünk önkormányzata, intézményei és lakossága eddig is sokféle módon együttműködött a németországi Hebertsfelden, a szerbiai-vajdasági Martonos, a horvátországi Kórogy, a romániai Újvár helyhatóságával és polgáraival.

A testvértelepülések sokféle értéket eredményező kapcsolathálóját szeretné sűrűbbre szőni Algyő önkormányzata és több algyői polgár. Az ezzel kapcsolatos idei beszélgetések gyümölcse, hogy megalakult a Testvértelepülések Baráti Köre, vezetője: Berényi András. A baráti kör összejövetelén felmerült, hogy Algyőnek legyen Erdélyben is testvére! Ennek érdekében a baráti kör tagjai segítségként kérték az önkormányzattól, hogy tájékozódásképpen vegye föl a kapcsolatot az erdélyi testvérként eddig javasolt két település – Kézdiszentlélek, Málnásfürdő – helyhatóságával. Az összegyűjtött információk alapján majd az algyői önkormányzati képviselő-testület dönt arról, hogy mely erdélyi települést kéri föl testvéri együttműködésre.

A testvértelepülések lakóit fogadni kész algyőieket, vállalkozókat, illetve az új kapcsolatok kiépítéséért is tenni akaró civileket, minden érdeklődőt vár a Testvértelepülések Baráti Köre legközelebbi találkozójára: április 8-án (szerdán) 17 órára a Faluházba.
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×