× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Testvértelepülések Baráti Köre: keressünk erdélyi kapcsolatot!

|
2015. április 06. | Önkormányzat
Megalakult Algyőn a Testvértelepülések Baráti Köre. Nagyközségünk önkormányzata, intézményei és lakossága eddig is sokféle módon együttműködött a németországi Hebertsfelden, a szerbiai-vajdasági Martonos, a horvátországi Kórogy, a romániai Újvár helyhatóságával és polgáraival.

A testvértelepülések sokféle értéket eredményező kapcsolathálóját szeretné sűrűbbre szőni Algyő önkormányzata és több algyői polgár. Az ezzel kapcsolatos idei beszélgetések gyümölcse, hogy megalakult a Testvértelepülések Baráti Köre, vezetője: Berényi András. A baráti kör összejövetelén felmerült, hogy Algyőnek legyen Erdélyben is testvére! Ennek érdekében a baráti kör tagjai segítségként kérték az önkormányzattól, hogy tájékozódásképpen vegye föl a kapcsolatot az erdélyi testvérként eddig javasolt két település – Kézdiszentlélek, Málnásfürdő – helyhatóságával. Az összegyűjtött információk alapján majd az algyői önkormányzati képviselő-testület dönt arról, hogy mely erdélyi települést kéri föl testvéri együttműködésre.

A testvértelepülések lakóit fogadni kész algyőieket, vállalkozókat, illetve az új kapcsolatok kiépítéséért is tenni akaró civileket, minden érdeklődőt vár a Testvértelepülések Baráti Köre legközelebbi találkozójára: április 8-án (szerdán) 17 órára a Faluházba.
 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×