× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Természettudományos Kalandtúrán vett részt iskolánk két csapata

|
2014. november 24. | Oktatás
Október 10-én a SzeReTeD labor által szervezett II. Természettudományos Kalandtúrán vett részt iskolánk két csapata. Az alsós csapat tagjai: Kéri Dominik és Borbás Bálint 4.a, Szutor Adél, Farkas Dávid és Ivancsics Bence 4.b osztályos tanulók; a felsős csapata tagjai: Kucsera Edina, Horváth Laura, Pipicz Gréta, Horváth Viktor és Vidács Balázs 8. osztályos tanulók. Ezen a versenyen 12 állomáson keresztül jártuk végig Szegedet. A Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium tetejéről ismertük fel a látható templomokat. A Dóm téren fizikusok, matematikusok szobrait kerestük meg, majd zászlókat rajzoltunk. Borítékokat kerestünk a Dugonics téren és Igaz-Hamis állításokat oldottunk meg. A Honvéd téren lebegő, úszó és elsüllyedő tárgyakat kutattunk fel. A TIK mellett pulzust mértünk. A Szentháromság utcában ízlelés alapján állapítottuk meg, hogy milyen folyadékot ittunk. Megmértük a hinta, az autó, a bicikli és villamos sebességét is. Repülőt reptettünk az Indoház téren. Végül az Árvízi emlékmű magasságát becsültük meg. A Budó teremben látványos fizikai kísérleteket mutattak be. Zárásképpen a közös rajznál fotózkodtunk.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×