× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Természetbúvárok Köre

|
2013. december 07. | Oktatás
Október végén két különleges foglalkozáson vehettünk részt. Az első alkalommal a Szegedi Móravárosi iskola pedagógusai és középiskolásai voltak iskolánkban. 4 fős csapatokban 8 állomást jártunk körbe: A levegő ereje, A repülés alapjai, A szárny, amely a magasba emel, A természet színei, A víznek „bőre” van, avagy hogyan lehet a vízen járni, Körömlakkból szivárvány, Szivárvány eső nélkül és Árnyjátékok. A helyszíneken megismerkedhettünk a biológia, a kémia és a fizika tudományterületéről a levegő, a fény és a víz tulajdonságaival. Érdekes, gondolkodtató fejtörőkkel, egyszerű játékos kísérletekkel kutattuk a gyakorlati életben betöltött szerepüket. A vetélkedő végén egy totó járt minden csapat részére, amely eldöntötte, hogy ki figyelt a legjobban a játékos feladatok alatt.

A második alkalommal egy ópusztaszeri kiránduláson megismerkedhettünk a pályázatban résztvevő másik iskola diákjaival is. Délelőtt a Csillagösvény Útvesztőben fedezhettük fel a környék élővilágát, népi játékokat és a térbeli tájékozódásunkat tehettük próbára. A nagyon finom ebéd után az Ó pusztaszeri Emlékparkba látogattunk el. Megnéztük a régi iskolát, ahol éppen bemutató óra volt, kipróbálhattuk a citerázást, megismertük az ördöglakatot és vásárolhattunk ajándékokat, édességeket. Egy izgalmas lovasbemutató után a Feszty-körképet csodálhattuk meg. Kirándulásunk végén az eredményhirdetés következett, amit már mindenki izgatottan várt. Legnagyobb meglepetésünkre a mi – Kecskeméti Réka, Herman Ariella, Bura Beatrix és Gyurcsik Andrea alkotta – csapatunk, vagyis az algyői 6.b osztályosok nyertek egy-egy nagyon szép könyvet. Mindenki nagyon élvezte mindkét programot, sokat tanultunk és köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a pályázatnak.
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×