× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Természetbúvárok Köre

|
2013. december 07. | Oktatás
Október végén két különleges foglalkozáson vehettünk részt. Az első alkalommal a Szegedi Móravárosi iskola pedagógusai és középiskolásai voltak iskolánkban. 4 fős csapatokban 8 állomást jártunk körbe: A levegő ereje, A repülés alapjai, A szárny, amely a magasba emel, A természet színei, A víznek „bőre” van, avagy hogyan lehet a vízen járni, Körömlakkból szivárvány, Szivárvány eső nélkül és Árnyjátékok. A helyszíneken megismerkedhettünk a biológia, a kémia és a fizika tudományterületéről a levegő, a fény és a víz tulajdonságaival. Érdekes, gondolkodtató fejtörőkkel, egyszerű játékos kísérletekkel kutattuk a gyakorlati életben betöltött szerepüket. A vetélkedő végén egy totó járt minden csapat részére, amely eldöntötte, hogy ki figyelt a legjobban a játékos feladatok alatt.

A második alkalommal egy ópusztaszeri kiránduláson megismerkedhettünk a pályázatban résztvevő másik iskola diákjaival is. Délelőtt a Csillagösvény Útvesztőben fedezhettük fel a környék élővilágát, népi játékokat és a térbeli tájékozódásunkat tehettük próbára. A nagyon finom ebéd után az Ó pusztaszeri Emlékparkba látogattunk el. Megnéztük a régi iskolát, ahol éppen bemutató óra volt, kipróbálhattuk a citerázást, megismertük az ördöglakatot és vásárolhattunk ajándékokat, édességeket. Egy izgalmas lovasbemutató után a Feszty-körképet csodálhattuk meg. Kirándulásunk végén az eredményhirdetés következett, amit már mindenki izgatottan várt. Legnagyobb meglepetésünkre a mi – Kecskeméti Réka, Herman Ariella, Bura Beatrix és Gyurcsik Andrea alkotta – csapatunk, vagyis az algyői 6.b osztályosok nyertek egy-egy nagyon szép könyvet. Mindenki nagyon élvezte mindkét programot, sokat tanultunk és köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a pályázatnak.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×