× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Térítésmentes és soron kívüli méhnyak-rákszűrés Algyőn

|
2010. április 07. | Egészség, életmód

A Magyar Posta kezdeményezése szerint a kistelepüléseken élő nők egészségmegőrzésében szeretnének segítséget nyújtani, méhnyak-rákszűrésre kialakított mobil szűrőállomás térítésmentes működtetésével.

A Magyar Posta vezetése úgy döntött, hogy a kistelepüléseken élő lányok, asszonyok védelmében helybe viszi a méhnyak-rákszűrés lehetőségét.  Az idejében felismert betegség gyógyítható, ezért is fontos, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a szűrővizsgálaton!

A szűrőállomás 2010. április hónapban ismét útjára indult és 2010. május 3-án (hétfő) 9.00-tól 17.00 óráig Algyő településen várja a lányokat, asszonyokat.

Helyszín: az Algyői Faluház szabadtéri színpada (6750, Algyő, Búvár u. 5.).

Közös célunk, hogy valamennyi 25 és 65 év közötti asszony időben tudomást szerezhessen a szűrés lehetőségéről és időpontjáról.

A szűrés teljesen ingyenes, kérjük, hogy a szűrésen részt vevők TAJ kártyájukat hozzák magukkal!

INFO: Magyar Posta, Saliga Józsefné, M.: 06/30/771-8171, fax: (1) 288-1570, email: saliga.jozsefne2@posta.hu, Bereczné Lázár Nóra közoktatási, ifjúsági és sportreferens, Algyő Nagyközség Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, T.: 62/517-517/132, nora.kozoktatas@algyo.hu

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×