A Tanyafejlesztési program a Nemzeti Vidékstratégia egyik kulcsfontosságú eleme. kiemelt célja a tanyarendszer korszerű megújítása, valamint az ott élők helyzetének, gazdálkodásának támogatása. Idén szeptember 1. és 30. között lehet benyújtani pályázatot vissza nem térítendő támogatásra – a de minis/81/2011.VII.11 VM rendelet alapján.

"> A Tanyafejlesztési program a Nemzeti Vidékstratégia egyik kulcsfontosságú eleme. kiemelt célja a tanyarendszer korszerű megújítása, valamint az ott élők helyzetének, gazdálkodásának támogatása. Idén szeptember 1. és 30. között lehet benyújtani pályázatot vissza nem térítendő támogatásra – a de minis/81/2011.VII.11 VM rendelet alapján.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tanyafejlesztési program

|
2011. szeptember 15. | Gazdaság

A Tanyafejlesztési program a Nemzeti Vidékstratégia egyik kulcsfontosságú eleme. kiemelt célja a tanyarendszer korszerű megújítása, valamint az ott élők helyzetének, gazdálkodásának támogatása.

Jellegzetes földrajzi, építészeti, nyelvi, néprajzi és tájképi sajátosságai alapján a tanyás településrendszer a magyar nemzeti örökség részét képezi.

Idén szeptember 1. és 30. között lehet benyújtani pályázatot vissza nem térítendő támogatásra – a de minis/81/2011.VII.11 VM rendelet alapján.

1.: A tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzését és fejlesztését
célzó települési és térségi fejlesztésekhez. Ezen belül az alábbi célokra:
A) Tanyai termékek piacra jutásának elősegítése.
B) Tanyás térségek külterületi földútjainak karbantartása, rendszeres felújítását biztosító gépek, eszközök beszerzése.
C) Villany nélküli tanyák energiaellátásának megújuló energiaforrásokat biztosító önkormányzati fejlesztés.
D) A tanyán élôk egészséges ivóvízzel történő ellátása érdekében szükséges vízminőség vizsgálatok elvégzése.
E) Tanyagondnoki szolgálat fejlesztése.
F) Térségi tanyafejlesztési program kidolgozása.

2.: A tanyák és az alföldi tanyás térségek megőrzése, fejlesztése érdekében a tanyagazdaságok fejlesztéséhez. Ezen belül:
a. Tanyai lakóépület felújítása.
b. Gazdálkodási célú épület felújítása, építése.
c. Gazdálkodási gépek, kisgépek, eszközök fejlesztése, beszerzése.
d. Karám, kerítés létesítése, felújítása.
e. Vetőmag gyümölcsfa csemete vásárlása, beszerzése.
f. Állatállomány kialakítása, bővítése.
g. Tanyagazdaságok megújuló energiával történő energetikai megújítása.
h. Egészséges ivóvíz beszerzéséhez szükséges létesítmény beruházása.
i. Természet közeli , egyedi szennyvízkezelés és elhelyezés.

Az igénybevétel feltételei:
Az 1. célterület esetén Önkormányzat és konzorciuma, Önkormányzat által alapított nonprofit gazdasági társaság, Megyei agrárkamarák, Többcélú kistérségi társulás, Egyházak , Civilek.
A 2.célterület esetén Mezőgazdasági tevékenységet végző őstermelő, egyéni vállalkozó vagy családi gazdálkodó jogosult, aki életvitelszerűen az ingatlan nyilvántartás szerint saját vagy házastársa vagy a családi gazdaság valamely tagjának tulajdonában levő tanyán él; illetve a tanyagazdaságban mezőgazdasági tevékenységet folytat.

Az összes bevételének legalább 50%-a mezôgazdasági tevékenységből származik és 2010-ben a mezőgazdasági tevékenységből származó bevétele nem haladja meg a nettó öt millió forintot.

A támogatás mértéke: Az 1. célterület esetén 90% vissza nem térítendő. A 2. célterület esetén 75% vissza nem térítendő.

A pályázat benyújtása: Külön pályázati felhívás alapján és adatlapon írásban a Vidékfejlesztési, képzési és Szaktanácsadási Intézet (VKSZI). Az egyes célterületeken belül egy pályázó egy célra kizárólag egy pályázatot nyújthat be.

Bővebb információ: az ügyfélszolgálati telefon: 06-30-6025-385

 

További hírek

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

×