× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tánclépésekkel a kis faluból egy tévéműsorba

|
2020. október 20. | Napjaink

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában, ahol a partnere Osvárt Andrea színésznő, producer lesz. Suti Andrást az indulásról és Algyőről kérdeztük.

- Hogyan emlékszel vissza, milyen volt az élet Algyőn? Milyen volt algyőinek lenni?

- Ha újrakezdeném a gyerekkorom, ismét azt kérnem, hogy Algyőn tölthessem. Imádtam azt, hogy egy nagy közösség voltunk és mindig volt kihez fordulni. Gyerekként, úgy gondolom, jobbat nem is lehet kívánni, mint egy ilyen csendes és nyugodt nagyközségben felcseperedni, ahol mindent megtaláltunk, bármilyen programot szerettünk volna csinálni.

- Mi a legszebb, legmaradandóbb emléked Algyővel kapcsolatban?

- A legszebb emlékeim azok a nyári táborok a Faluházban, ahol testvéremmel és sok baráttal együtt tudtuk élvezni a sok színes, érdekes programokat. Nagyon sok szép emlékem van innen, és nem elfelejtem el, hogy a táncos karrierem is a Faluházban kezdődött el.

- Melyik volt a kedvenc helyed a faluban?

- A legkedvesebb helyemnek is talán ezen élmények miatt a Faluházat tudnám mondani. Sokszor a szabadidőnket is ott töltöttük a barátaimmal, majd később tinidiszkóba is jártunk, sőt még házi táncverseny is volt ott. A mai napig az emlékeimben él minden kis zeg-zuga.

- Szoktál-e hazajönni?

- Nagyon családcentrikus vagyok, ezért amikor csak tehetem, hazautazom a szülői házba. Számomra ott van a legnagyobb béke és megnyugvás. Ha otthon vagyok, sokszor biciklire ülök és körbemegyek a falun, mindig meglepődve mennyit szépül és fejlődik időről időre. El tudnám képzelni, hogy Algyőn telepedjek le, hiszen ugyanolyan boldog és gondtalan életet szeretnék a gyerekeimnek, amiben nekem is részem lehetett.

- Mikor kezdtél el táncolni?

- 12 éves koromban. Előtte atlétikára és focira jártam, imádtam mindkettőt csinálni. A táncot nem magamtól, hanem külső invitálásra kezdtem el, majd a társaság és a későbbi sikerek után észrevétlenül a mindennapjaimmá vált.

- Mi fogott meg a táncban? Mi az, ami motivál benne?

- Először a társaság fogott meg, majd amint kirajzolódott, hogy tehetségem van hozzá, a sikerélmények motiváltak tovább. Fiatalon úgy éreztem, előnyben részesülök a lányoknál is azzal, hogy a táncparketten is magabiztos tudtam lenni. Ezekkel a tapasztalatokkal hatalmas sikerélményt adott az, hogy másoknak is tovább adhassam ezt a tudást.

- Mit tanácsolsz azoknak a fiataloknak, akik kacérkodnak a tánc gondolatával?

- Csak azt tudom tanácsolni, hogy vágjanak bele, csinálják és tapasztalják meg milyen szép sport is ez. Sok mindenre megtanított a tánc, mint például elhivatottság, türelem, kitartás, fegyelem és az, hogyan kell bánni egy nővel.

- Hogyan élted meg a költözést, milyen a nagyvárosi élet?

- Már fiatalon sok utazással járt a tánc, szinte minden hétvégén mentünk vidékre. A későbbiekben ahhoz, hogy ezt a szakmát komolyabban tudjam elsajátítani, nekem is mozognom kellett. Először Kistelekre kollégiumba, majd Budapestre költöztem albérletbe. Szeretek itt lenni és már a nagyvárosi életbe is eléggé beleszoktam, de a lelkem egy része mindig vágyik haza.

- Hogyan jött a táncos műsor?

- A Magyar Táncsport Szakszövetséget keresték meg az ország legjobb táncosait keresve, és az a megtiszteltetés ért, hogy engem is kiválasztottak. Ezek után természetesen még át kellett menni egy-két rostán, amit nagy örömömre sikeresen teljesítettem.

- Van-e valamilyen célod a műsorban való részvétellel a győzelmen túl?

- Meg szeretném mutatni a nézőknek, hogy tánc mennyire értékes sport. Kitartást, önkifejezést tanulhatunk a tánc által, amit a való életben nagyon jól tudunk kamatoztatni. Ez egy olyan lehetőség számomra, amire minden táncos vágyik az élete során, hogy azokat az értékeket, amiket elsajátítottunk pályafutásunk alatt, most a tévénézők számára is átadhassuk, és ők is átélhessék velünk együtt ezt a csodálatos élményt.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A vándorló vadmadarak vonulási útvonalai hazánkat is érintik, ezért dr. Bognár Lajos országos főállatorvos azonnali hatállyal, országszerte elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását.

2020. november 27. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet megüresedő költségalapú bérlakások legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. november 27. | Önkormányzat Bővebben

Sukorón rendezték a szezon egyik utolsó, utánpótlás korosztálynak meghirdetett kajak-kenu versenyét, amelyen az Algyői Vízisport Egyesület is képviseltette magát.

2020. november 26. | Sport Bővebben

2020. november 21.-én a lakók összefogva, közös csapatmunkaként - vállalva annak felmerülő egyéb költségeit - elültették az Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott fákat, ezzel egy szép, hangulatos utcaképet kialakítva.

2020. november 26. | Napjaink Bővebben

Tájékoztató 10 hónapos rendőrjárőr képzésről

2020. november 26. | Rendőrség Bővebben

×