× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Találkozók és horgászverseny

|
2014. október 18. | Napjaink
A Mozgáskorlátozottak Csongrád megyei Egyesülete – mint minden évben – ezúttal is megrendezte éves találkozóját, ezúttal Bakson, szeptember 6-án. A megyéből a szélrózsa minden irányából érkeztek tagtársaink. Közel 500-an gyűltünk össze, algyői csoportunkat Kapota Mihály titkárunk vezetésével 30-an képviseltük. Megtisztelte rendezvényünket Farkas Sándor, a kistérség országgyűlési képviselője, aki köszöntötte a megjelenteket, beszélt a kormányzat cselekvéseiről a fogyatékosok támogatásával kapcsolatosan. Üdvözölte a megjelenteket a fogadó község, Baks polgármestere, a helyi csoport titkára és megyei szervezetünk elnöke, Tóth Margit.

A hivatalos megnyitó után a község szervezetei adtak kulturális műsort, így az iskolások, a helyi tánccsoportok és zenekarok színvonalas bemutatóit élvezhettük. A közösen elköltött finom ebéd (babgulyás, péklapátnyi meggyes pite) után a résztvevők vállalkozó tagjai mutatták be különböző kategóriákban felkészültségüket, szórakoztatva ezzel a jelenlévőket. Büszkék lehettünk, mert közülünk Lele Krisztián mind szavalatával, mind dalaival nagy közönségsikert aratott. Ezúton is gratulálunk, és köszönjük neki!

Kellemes volt találkozni a más településen élő sorstársainkkal, új barátokra szert tenni.

Szeptember 18-án horgászversenyt szerveztünk. Eredeti terv szerint ezt a Nyugdíjas Klubbal közösen tettük volna, de ők végül lemondták a részvételt. Ők tudják. Nem jártak jól, mert ha a halak nemigen haraptak is, annál inkább haraptunk mi! Már korán reggel Koltainé Saci gyártotta futószalagon a szalámis szendvicseket és kínálta a horgászokat és a magamfajta kibiceket. A végére pedig megérkezett az asszonytársaink által kemencében sütött sós és édes kőtt kalács, így az ebéd is le volt tudva. Kellemes beszélgetéssel töltöttük az időt, miközben mérlegelték a fogásokat. Ennek eredményeként első helyezést ért el Tóth József tagtársunk, második lett Szabóné Marika, harmadik Koltai József. Gratulálunk nekik! Ezúton is köszönetet mondunk Karasz Bélának, az Algyői Természetvédő Horgász Egyesület elnökének, hogy lehetővé tette számunkra ezt a kis kikapcsolódást a szürke hétköznapokból.

A kormányhivatal közös találkozót szervezett a fogyatékosoknak szeptember23-án. Ezen a mozgáskorlátozottakon kívül a Siketek és Nagyothallók, és a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete is részt vett. A szakminisztérium államtitkára beszédében tájékoztatást adott fogyatékkal élők lehetőségeiről a munkavégzés terén, a kormányzat cselekvéseiről a sorstársaink segítségével kapcsolatban. A kormányhivatal vezetője a rehabilitációs lehetőségekről adott tájékoztatást. Láthattunk terápiás kutya bemutatót, végül egy kis kulturális műsorral szórakoztattak bennünket.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését – egészségi állapotra való tekintet nélkül – akik vidám csapatunkhoz csatlakozni szeretnének, legközelebb november 12-én, szerdán 15 órakor, a faluház aulájában találkozunk.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2024. július 22. napjától 2024. augusztus 25. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2024. július 16. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

×