× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Találkozók és horgászverseny

|
2014. október 18. | Napjaink
A Mozgáskorlátozottak Csongrád megyei Egyesülete – mint minden évben – ezúttal is megrendezte éves találkozóját, ezúttal Bakson, szeptember 6-án. A megyéből a szélrózsa minden irányából érkeztek tagtársaink. Közel 500-an gyűltünk össze, algyői csoportunkat Kapota Mihály titkárunk vezetésével 30-an képviseltük. Megtisztelte rendezvényünket Farkas Sándor, a kistérség országgyűlési képviselője, aki köszöntötte a megjelenteket, beszélt a kormányzat cselekvéseiről a fogyatékosok támogatásával kapcsolatosan. Üdvözölte a megjelenteket a fogadó község, Baks polgármestere, a helyi csoport titkára és megyei szervezetünk elnöke, Tóth Margit.

A hivatalos megnyitó után a község szervezetei adtak kulturális műsort, így az iskolások, a helyi tánccsoportok és zenekarok színvonalas bemutatóit élvezhettük. A közösen elköltött finom ebéd (babgulyás, péklapátnyi meggyes pite) után a résztvevők vállalkozó tagjai mutatták be különböző kategóriákban felkészültségüket, szórakoztatva ezzel a jelenlévőket. Büszkék lehettünk, mert közülünk Lele Krisztián mind szavalatával, mind dalaival nagy közönségsikert aratott. Ezúton is gratulálunk, és köszönjük neki!

Kellemes volt találkozni a más településen élő sorstársainkkal, új barátokra szert tenni.

Szeptember 18-án horgászversenyt szerveztünk. Eredeti terv szerint ezt a Nyugdíjas Klubbal közösen tettük volna, de ők végül lemondták a részvételt. Ők tudják. Nem jártak jól, mert ha a halak nemigen haraptak is, annál inkább haraptunk mi! Már korán reggel Koltainé Saci gyártotta futószalagon a szalámis szendvicseket és kínálta a horgászokat és a magamfajta kibiceket. A végére pedig megérkezett az asszonytársaink által kemencében sütött sós és édes kőtt kalács, így az ebéd is le volt tudva. Kellemes beszélgetéssel töltöttük az időt, miközben mérlegelték a fogásokat. Ennek eredményeként első helyezést ért el Tóth József tagtársunk, második lett Szabóné Marika, harmadik Koltai József. Gratulálunk nekik! Ezúton is köszönetet mondunk Karasz Bélának, az Algyői Természetvédő Horgász Egyesület elnökének, hogy lehetővé tette számunkra ezt a kis kikapcsolódást a szürke hétköznapokból.

A kormányhivatal közös találkozót szervezett a fogyatékosoknak szeptember23-án. Ezen a mozgáskorlátozottakon kívül a Siketek és Nagyothallók, és a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete is részt vett. A szakminisztérium államtitkára beszédében tájékoztatást adott fogyatékkal élők lehetőségeiről a munkavégzés terén, a kormányzat cselekvéseiről a sorstársaink segítségével kapcsolatban. A kormányhivatal vezetője a rehabilitációs lehetőségekről adott tájékoztatást. Láthattunk terápiás kutya bemutatót, végül egy kis kulturális műsorral szórakoztattak bennünket.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését – egészségi állapotra való tekintet nélkül – akik vidám csapatunkhoz csatlakozni szeretnének, legközelebb november 12-én, szerdán 15 órakor, a faluház aulájában találkozunk.
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×