× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tájékoztató a Wesselényi Miklós Ár- és Belvízvédelmi Kártalanítási Alapról

|
2011. december 15. | Gazdaság

Az Országgyűlés a veszélyeztetett területeken élő lakosságról való gondoskodás felelőssége elvéből kiindulva megalkotta a 2003. évi LVIII. törvényt a Wesselényi Miklós Ár- és Belvízvédelmi Kártalanítási Alapról. Az Alap kezelője a Magyar Államkincstár, mely megyei igazgatóságain látja el feladatait. Az Alap célja, hogy az ár- és árvízből eredő belvízkárok megtérítésében való önkéntes részvételre ösztönző elkülönített állami pénzalap működjön, amelybe a Magyar Köztársaság területén a veszélyeztetett területeken lakóingatlan tulajdonnal rendelkező természetes személyek szerződés alapján befizetéseket teljesíthetnek, ezáltal jogosulttá válnak káresemények utáni kártalanításra.

A kártalanítás csak ár és árvízből eredő belvízből származó káreseményekre vonatkozik, csak természetes személy és csak tulajdonos köthet szerződést, csak veszélyeztetett területen lévő ingatlanok esetében van lehetőség szerződéskötésre, csak lakóingatlanra köthető a szerződés, csak abban az esetben érvényes, amennyiben megkötik a kártalanítási szerződést és a kártalanítási szerződésben vállalt rendszeres befizetést teljesítik a szerződést kötő természetes személyek.

A törvény célja továbbá, hogy azokban az esetekben is legyen állami segítség, amikor az üzleti alapokon működő biztosító társaságok elzárkóznak a biztosítási szerződések megkötésétől és a kártalanítástól, vagy nem hosszabbítják meg a szerződést.

Bővebb információ kérhető: az Alappal foglalkozó ügyintézőktől: T.: 1/452-8645, levélben: Magyar Államkincstár Követeléseket és Közösségi Támogatásokat Kezelő Főosztály Alap és Követeléseket Kezelő Osztály, 1909, Budapest, személyesen a Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Igazgatóságán: 6720 Szeged, Széchenyi tér 9. vagy a http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/wesselenyi_alap honlapon.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×