× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Táborok hétfőtől péntekig

|
2014. szeptember 12. | Napjaink
Az Algyői Faluház és Könyvtár idén is megrendezte Hétfő–péntek táborait. Az elsőben sok érdekes tevékenységre és kirándulásra került sor.

Hétfőn az ismerkedés után szabadtéri játékokat játszottunk, majd délután kézműveskedtünk, gyöngyöt fűztünk Cseuz Gabival. Kedden ellátogattunk a Borbála Fürdőbe, délután pedig az algyői kecskefarmra. Farkas Imre bácsi „jól megdolgoztatott” bennünket, volt a bátor jelentkezőknek kecskefuttató verseny, sokan kipróbálták a fejést is és végül finom tejecskét és sajtot is kóstolhattunk. Szerdán kirándultunk a vásárhelyi Söndör tanyára, ahol lovagoltunk, rengeteget játszottunk és versenyeztünk. A foci meccset a lányok nyerték! Csütörtökön a rossz idő ellenére elkerékpároztunk az algyői horgásztóra és Karasz Béláék vezetésével sok szép halat fogtunk. Ebéd után Badar Krisztával teremjátékokat játszottunk, sorversenyeken vettünk részt. Pénteken a sok pókfoci és kiütôsdi után ellátogattunk a Szamóca fagyizóba. Minden nap finom ebédet és uzsit kaptunk, és soha nem mentünk haza éhesen! Nagyon jól éreztük magunkat. Ebbe a táborba jövőre is érdemes eljönni!

A Hétfő-péntek tábor második hetében már voltak ismerős arcok, de azért az új csoport is az ismerkedéssel, bemutatkozással kezdte. Délután Krisztával játszottunk és fitneszeztünk. Kedden ellátogattunka Vámos cukrászda telephelyére, üzemébe. Zoli bácsival muffint sütöttünk, és ebéd után elfogyasztottunk egy-egy nagy gombóc fagyit is. Hazafelé jól megáztunk, mert nagy vihar volt. Aznap délután hűtőmágnest készítettünk. Szerda délelőtt horgásztunk, megáztunk, délután pedig a Borbála fürdőben lettünk „nagyon vizesek”! A kiránduló napon a Szelidi-tóra utaztunk, játszottunk, fürödtünk és még kalocsai mintás tányért is festettünk. Pénteken délelőtt taek-wan-do bemutató és közös edzés volt, majd az esős idô miatt sok-sok teremjáték, labdázás, izgalmas csapatverseny következett. Ez a tábor is remekül zárult! Köszönjük!
 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×