× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szüreti mulatság és Krumpli király választás az óvodában

|
2014. szeptember 17. | Oktatás
Az idén is megrendezésre kerül a hagyományos Szüreti mulatság, mely a burgonya jegyében szerveződik. A rendezvény várható időpontja: szeptember 23. kedd (délelőtt).

Óvoda udvarunk őszi pompába öltöztetéséhez szükségünk van őszi termésekre, dekorációs kellékekre (kukorica, kukoricaszár, szőlővessző, szalmabála, csipkebogyó, fűszerpaprika stb.). Ezeket a terméseket szept. 15-től várjuk óvodánkba. Aktivitásukra feltétlen számítunk!

Az idei Szüretünkön annak a fejére kerül a korona, aki a legnehezebb krumplit hozza óvodánkba. A koronázás ünnepélyes keretek között a Szüreti mulatságon történik, melyre szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket. A krumplik beérkezésének határideje: szeptember 22. (hétfő 17 óra). A később hozott burgonyákat sajnos nem tudjuk versenyeztetni. Várjuk a versenyre jelentkezőket!
  • 2014. szeptember 15-19. Szüreti készülődés – eszközök, termések gyűjtése
  • 2014. szeptember 22. (hétfő) - Óvoda udvarunk őszi pompába öltöztetése, szüreti dekorálás
  • 2014. szeptember 23. (kedd) Szüreti mulatság; Krumpli király választása; Táncház
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×