× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szüret az óvodában

|
2013. október 02. | Oktatás

Ismét őszi szüreti rigmusoktól vidám talpalávaló muzsikától volt hangos óvodánk.

A „szüreti öltözetbe” varázsolt udvaron, a keddi napon a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület népi játszótere szórakoztatta a kicsiket - ügyességi játékaival, kézműves foglalkozásaival.

A hagyományos szüreti napon a Maci és a Margaréta csoport vásári jelenete és tánca nyitotta meg a forgatagot. A táncház és a népművészeti alkotások bemutatója mellett az idén Tökkirály választásra került a sor. Ebben az évben Temkó Kitti Kata fejére került a korona (ő hozta a legnehezebb tököt), aki büszkén viselte az ezzel járó népszerűséget.

Az idén is sok-sok tökkel kapcsolatos terménybáb, dekoráció, sütemény készült, melyek külön jutalmat érdemeltek.

A hetet a Kankalin táncegyüttes gyermekeknek szóló táncháza zárta - az élő zene varázsával élve fergeteges hangulatot csaltak az óvodába.

Köszönjük mindazoknak, akik hozzájárultak a program sikeréhez, dekorációs anyagokkal, süteményekkel, érdeklődésükkel… stb.

Külön köszönet Molnárné Süli Zakar Zita keramikusnak, Gonda Károlyné Juliska népi hímzőnek, Izbékiné Cseuz Gabriella foltvarrónak, hogy alkotásaik bemutatásával gazdagították a felkínált tevékenységek körét. Tóth Mihálynak, óvodánk Misi bácsijának a szőlőpréselésben nyújtott segítségéért jár a hála.

Úgy gondoljuk, hogy ismét élménygazdag hetet zártunk, mely jól példázza a szülők és az óvoda hagyományosan kimagasló együttműködését, hiszen közös cél vezérel bennünket hogy, vidám gyermekarcokat és önfeledt jó kedvet lássunk óvodánkban.

A rendezvényeken készült fotók megtekinthetőek az óvoda honlapjának (www.algyoiovi.hu) képtárában.

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×