× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szúnyoggyérítés

|
2020. április 22. | Migrált hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata kérésére, az Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából Algyő Nagyközség területén biológiai szúnyoggyérítést végez a Szemp-Air Kft. 2020. április 23-án (csütörtökön) a nappali órákban, tartaléknap 2020. április 24. (péntek).

A gyérítéssel érintett területek a Tisza folyó árterében található vizes élőhelyek, ahol a csípőszúnyogok lárvái már megtalálhatóak. A gyérítést biológiai szerrel fogják elvégezni, a szert granulátum formájában, repülőgéppel juttatják ki a területre. A szer emberekre, állatokra, sem más egyéb rovarokra nem jelent veszélyt, mivel a szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákra hat.

Fentiekre tekintettel a településen a bejelentkezett méhészek kiértesítésére nincs szükség.

 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×