× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szolidárisak a vezetők az elküldött dolgozókkal Algyőn

|
2020. május 25. | Önkormányzat

Főként az önkormányzati cégtől elküldött dolgozókat szeretné támogatni Algyő vezetése a lemondott összegekkel. Az önkormányzathoz folyamatosan érkeznek segítségkérések, hiszen a magánvállalkozásoknál is leépítések történtek.

A polgármester és az alpolgármester, valamint az önkormányzat és intézményeinek dolgozói is lemondtak egyhavi bérnek megfelelő összegről Algyőn. A képviselő-testület tagjai és a külsős bizottsági tagok pedig nem veszik át addig a tiszteletdíjukat, amíg a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet tart hazánkban. Az összegeket, amik visszakerülnek a költségvetésbe, a vírus okozta károk enyhítésére fordítja az önkormányzat.

A 62 fős személyzetet 22-re csökkentették

A Délmagyarország kérdésére Molnár Áron polgármester el­mondta, elsősorban azokat az al­­győieket szeretnék megsegíteni, akiket el kellett küldeni a múlt hét során a Gyevitur Nkft.-től. A cégnek 8 millió forintos bevétel mellett 19 millió forintos bérköltsége volt, amit a vírushelyzet miatt már nem engedhetett meg magának a község, így a 62 fős személyzetet 22-re csökkentették.

Érkeznek a támogatási kérelmek

– Egyfajta szolidaritást szeretnénk most azzal vállalni, hogy lemondunk a juttatásainkról. Folyamatosan érkeznek ké­rések az önkormányzathoz tá­­mogatás miatt, hiszen nemcsak az önkormányzati cégnél, hanem a magánvállalkozásoknál is történtek felmondások az elmúlt időszakban a koronavírus miatt. A kérések 98 százaléka olyan személyektől érkezik, akik elveszítették az állásukat. Másfél hónappal ezelőtt sikerült elérni, hogy az eddigi települési támogatás legfelső határát csaknem tízszeresére emeltük, így polgármesterként nagyobb területem van dönteni arról, hogy mekkora összeggel tudunk se­­gíteni ott, ahol arra szükség van – nyilatkozta.

Várják a Borbála fürdő nyitását

Szintén kérdésünkre válaszolva számolt be arról a pol­­gármester, hogy nem tud­ni, mit hoznak az elkövetke­zendő hónapok Algyőn, így továbbra sem állít olyat, hogy biztosan nem lesz felmondás más önkormányzati cégeknél, in­tézményeknél, hiszen nem szeretne hitegetni senkit. Meg­­tudtuk, jelenleg a Levendu­­la Hotel és Étterem is nyitva van a községben, azonban a Borbála fürdő megnyitására továbbra sincs le­­hetőség. Amennyiben változás történik, úgy az egy hete elküldött dolgozók közül lesz, akit vissza tudnak venni.

forrás: www.delmagyar.hu (Kiss Anna)

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×