× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szépül a plébánia

|
2023. augusztus 11. | Egyház

Új kerítést kapott az algyői Szent Anna Plébánia. A körülbelül 30 éve jó szolgálatot tévő régi deszkákat szép, modern és strapabíró kerítés váltotta fel.

Máté János atya és a plébánia közösségének lelkes tagjai fejükbe vették, hogy a Szent Anna napi búcsúra meglepetéssel készülnek, és kicserélik az épület mellett húzódó öreg kerítést. A gondozást nem igénylő, WPC-anyagból készült új kerítés nemcsak szebb lett, de időtállóbb is, ráadásul nem kell majd évente csiszolni és újrafesteni. A cserét a plébánia közösségének tagjai önkéntesen, felajánlásból végezték el, édesapák vették kezükbe a szerszámokat. Az átalakításhoz szükséges anyagokat és eszközöket a plébánia vásárolta meg.

Az önkéntes munkának azonban még itt sem volt vége, hiszen a búcsú nagy esemény a falu életében. Ennek méltó megünneplésére az Algyői Nőegylet – a hagyományokhoz híven – alaposan kitakarította a templomot, a Gyeviép Nkft. munkatársai pedig rendbe tették a templomkertet.

Az összefogás annak is a jele, hogy az elöregedőnek gondolt templomba járó társadalomban vannak olyan fiatal családok, akik szívesen veszik ki részüket a templom körüli teendőkben. Így a tapasztalt, a hagyományokat jól ismerő idősebb korosztály és a lelkes fiatalság együtt tudja összefogni Algyő egy szeletét. Ennek eredménye a zenés, gitáros ifjúsági mise, amelyen már két alkalommal vehettek részt a lakosok – szeptembertől pedig rendszeresíteni is szeretné a zenés társulat –, illetve az egyre népesebb és nagyon lelkes ministráns csapat.

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×