× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szent Anna-napi búcsú

|
2012. július 23. | Egyház

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Faluház, Könyvtár és Tájház tisztelettel meghívja az érdeklődőket a település védőszentjéről elnevezett Szent Anna-napi búcsú rendezvényére.

Tervezett programok:

2012. július 27. (péntek)

  • 18 óra – a II. Algyői Zenetábor táborzáró koncertje a Faluház színháztermében (6750, Algyő, Búvár u. 5.)

2012. július 28. (szombat)

  • 10 óra – az Ősgyeviek Baráti Köre (ÖBK) szervezésében: algyőiek és az Algyőről elszármazottak találkozója a Faluházban (6750, Algyő, Búvár u. 5.)
  • 11 óra – az Algyői Alkotóház megnyitó ünnepsége (6750, Algyő, Kastélykert u. 106.)
    Avató beszédet mond: Herczeg József polgármester
    Térségi kiállítás-megnyitó: a Békés Megyei Népművészeti Egyesület (Békéscsaba), a Napsugaras Dél-Tiszamenti Népművészeti Kulturális Egyesület (Szeged), a Gyevi Art Kulturális Egyesület (Algyő), a Tápéi Gyékényesműhely (Tápé) alkotóinak, valamint Barkos Beáta és Simon Miklós művészek munkáiból.
    A kiállítást megnyitja: dr. Mód László néprajzkutató.
    Közreműködnek: a Parlandó Énekegyüttes, az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar, Pallagi Anna, az Algyői Hagyományőrző Együttes és az algyői Gyöngyvirág Néptánccsoport.
  • 13 órától – a Gyevi Art Kulturális Egyesület Alkotóköre tagjainak kézműves bemutatói: foltvarrás, agyagozás, tojásírás, kosárfonás, üvegfestés.
  • 17 óra – hangverseny a rk. Szent Anna – templomban: Klasszikusok könnyedén, a verbunkostól a tangóig. Zoltán Péter klarinétművész és Borsos Annamária zongoraművész koncertje.

2012. július 29. (vasárnap)

  • 9 órától – Kézművesek, népművészek, népi iparművészek kirakodóvására a Tájháztól a Templomig terjedő útszakaszon. (Kastélykert u.).
    A vásározók részére a helykijelölés 2012. július 26. csütörtök 9 órától kezdődik a Templomnál. A területet az önkormányzat térítésmentesen biztosítja a színvonalas termékeket árusítók részére, akik a helyszínen kézműves bemutatózást vállalnak.
  • 10 óra – ünnepi körmenetes szentmise a rk. Szent Anna – templomban
  • 15 óra – ünnepi műsor a rk. Szent Anna – templomnál.
    Fellépnek: Árendás Néptáncegyüttes (Hódmezővásárhely), Kerepetye Néptáncegyüttes (Szeged-Deszk), Fonó Néptáncegyüttes (Üllés), a Kócbabák Bt. és a II. Kézműves és bábtábor résztvevői (Algyő, Hódmezővásárhely).
  • 10-18 óra között – megtekinthető az újonnan nyílt Alkotóház. Az érdeklődőket az Algyői Lovasklub lovaskocsival szállítja a Templom-térről a Kastélykert u. 106. szám alá.

INFO: Algyői Faluház, Könyvtár és Tájház, Bene Zoltán igazgató (6750, Algyő, Búvár u. 5.), T.: 62/517-172, faluhaz@algyoktv.net, www.algyofaluhaz.hu, www.algyo.hu.

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×