× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szemétszüretet tartottak a polgárőrök

|
2021. október 24. | Napjaink

Jó hangulatban közösséget építettek, miközben tisztábbá tetették Algyőt és annak környékét a polgárőrök sok-sok csatlakozóval közösen. A községben egyre többen döntenek úgy, hogy polgárőrök lesznek.

Újra megtisztították szeptember 18-án a települést és annak környékét az Algyői Faluvédő és Polgárőr Egyesület tagjai, akikhez az önkormányzat, valamint sok magánszemély és civil szervezet is csatlakozott. Kabainé Lovas Nikoletta, az egyesület elnöke elmondta, a szeptemberi szemétszüret hagyománnyá vált a községben, valamint azt az idén elhunyt Gulyás Sándor, a szervezet korábbi elnöke is fontosnak tartotta.

„Ezért nem volt kérdés, hogy továbbvisszük a hagyományt. Két évig a pandémia útját állta a szemétszedésnek, most viszont még több csatlakozóval tudtuk megszervezni. A mozgáskorlátozottak egyesülete és a Nőegylet is együttműködik az egyesületünkkel, de nemcsak a szemétszüretben, hanem minden más tevékenységben is részt vesznek” – emelte ki.

Kabainé Lovas Nikoletta hozzátette, négy új taggal is büszkélkedhetnek, közülük ketten mozgásukban korlátozottak, valamint a belépők közt van egy kismama is.

„Úgy véljük, hogy mindannyian aktív résztvevői tudnak lenni a prevenciónak, a balesetmegelőzésnek, a jelzésleadásnak és a járőrözésnek is, valamint az adminisztrációs munkában is sokat tudnak segíteni” – tette hozzá.

Az egyesület elnöke beszélt arról is, hogy a szemétszüretnek nemcsak az a célja, hogy Algyőt tisztábbá tegyék, hanem az is, hogy jó hangulatban közösséget építsenek. Mindenkinek biztosítottak gumikesztyűt és szemeteszsákot is az akcióhoz, míg délben ebéddel vendégelték meg a jelenlévőket. A Levendula Hotelben marhagulyás főtt gazdagon, míg második fogásként a Nőegylettől áfonyás táskát, a Lehet Könnyebben Egyesülettől pedig palacsintát kaptak.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×