× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szemétszüretet tartottak a polgárőrök

|
2021. október 24. | Napjaink

Jó hangulatban közösséget építettek, miközben tisztábbá tetették Algyőt és annak környékét a polgárőrök sok-sok csatlakozóval közösen. A községben egyre többen döntenek úgy, hogy polgárőrök lesznek.

Újra megtisztították szeptember 18-án a települést és annak környékét az Algyői Faluvédő és Polgárőr Egyesület tagjai, akikhez az önkormányzat, valamint sok magánszemély és civil szervezet is csatlakozott. Kabainé Lovas Nikoletta, az egyesület elnöke elmondta, a szeptemberi szemétszüret hagyománnyá vált a községben, valamint azt az idén elhunyt Gulyás Sándor, a szervezet korábbi elnöke is fontosnak tartotta.

„Ezért nem volt kérdés, hogy továbbvisszük a hagyományt. Két évig a pandémia útját állta a szemétszedésnek, most viszont még több csatlakozóval tudtuk megszervezni. A mozgáskorlátozottak egyesülete és a Nőegylet is együttműködik az egyesületünkkel, de nemcsak a szemétszüretben, hanem minden más tevékenységben is részt vesznek” – emelte ki.

Kabainé Lovas Nikoletta hozzátette, négy új taggal is büszkélkedhetnek, közülük ketten mozgásukban korlátozottak, valamint a belépők közt van egy kismama is.

„Úgy véljük, hogy mindannyian aktív résztvevői tudnak lenni a prevenciónak, a balesetmegelőzésnek, a jelzésleadásnak és a járőrözésnek is, valamint az adminisztrációs munkában is sokat tudnak segíteni” – tette hozzá.

Az egyesület elnöke beszélt arról is, hogy a szemétszüretnek nemcsak az a célja, hogy Algyőt tisztábbá tegyék, hanem az is, hogy jó hangulatban közösséget építsenek. Mindenkinek biztosítottak gumikesztyűt és szemeteszsákot is az akcióhoz, míg délben ebéddel vendégelték meg a jelenlévőket. A Levendula Hotelben marhagulyás főtt gazdagon, míg második fogásként a Nőegylettől áfonyás táskát, a Lehet Könnyebben Egyesülettől pedig palacsintát kaptak.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×