× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szelfipont lett a fa az algyői faluháznál

|
2021. április 04. | Napjaink

Még a koronavírus sem tud az algyői közösségek útjába állni, hiszen olyan erejük van, ami egy egy éve tartó járványhelyzetben sem hagyott alább. Így ünnepi öltözéket kapott a település több pontja is, például a helyi faluház előtt egy fa.

A Gyevikult Nkft. ugyanis közös tojásfakészítésre invitálta az algyőieket, akiknek otthon kellett legyártani ehhez a tojásokat, ám nem a megszokott módon.

A jelentkezők kézműves csomagokat kaptak, amik akrilfestéket és lézervágott, tojás alakú fa lapocskákat tartalmaztak, ezeket kellett kidekorálni. Izbékiné Cseuz Gabriella, a Gyevikult Nkft. múzeumi-közművelődési szakembere lapunknak arról számolt be, hogy pillanatok alatt elkeltek a csomagok, főként kisgyermekes családok jelentkeztek.

Megtudtuk, az otthon megfestett tojásokat a mai napig kell a fára akasztania a családoknak, ezután pedig indulhat a húsvéti szelfik készítése, amiket a Gyevikult Facebook-oldalán közzétett, tojásfakészítésről szóló bejegyzés alá várnak kommentben.

Eközben persze a Gyevi Art Kulturális Egyesület és az Algyői Könyvtár sem pihen. Ők is közös díszítést rendeztek, a könyvtár kapuját és környékét látták el húsvéti dekorációkkal a helyiek segítségével, még a bölcsődések is vittek tojásokat.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

×