× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szelfipont lett a fa az algyői faluháznál

|
2021. április 04. | Napjaink

Még a koronavírus sem tud az algyői közösségek útjába állni, hiszen olyan erejük van, ami egy egy éve tartó járványhelyzetben sem hagyott alább. Így ünnepi öltözéket kapott a település több pontja is, például a helyi faluház előtt egy fa.

A Gyevikult Nkft. ugyanis közös tojásfakészítésre invitálta az algyőieket, akiknek otthon kellett legyártani ehhez a tojásokat, ám nem a megszokott módon.

A jelentkezők kézműves csomagokat kaptak, amik akrilfestéket és lézervágott, tojás alakú fa lapocskákat tartalmaztak, ezeket kellett kidekorálni. Izbékiné Cseuz Gabriella, a Gyevikult Nkft. múzeumi-közművelődési szakembere lapunknak arról számolt be, hogy pillanatok alatt elkeltek a csomagok, főként kisgyermekes családok jelentkeztek.

Megtudtuk, az otthon megfestett tojásokat a mai napig kell a fára akasztania a családoknak, ezután pedig indulhat a húsvéti szelfik készítése, amiket a Gyevikult Facebook-oldalán közzétett, tojásfakészítésről szóló bejegyzés alá várnak kommentben.

Eközben persze a Gyevi Art Kulturális Egyesület és az Algyői Könyvtár sem pihen. Ők is közös díszítést rendeztek, a könyvtár kapuját és környékét látták el húsvéti dekorációkkal a helyiek segítségével, még a bölcsődések is vittek tojásokat.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×