× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szegedi céghez kerül át az algyői hulladékudvar májustól

|
2021. április 28. | Önkormányzat

A megszokott nyitvatartással és árakkal várja az algyőieket a helyi hulladékudvar a jövőben is, annak ellenére, hogy májustól a Szegedi Hulladékgazdálkodási NKft. lesz a működtető. Bevezetik a számítógépes ellenőrzést, így könnyedén kiszűrik majd a jogosulatlan szemétleadásokat.

Algyőn hosszú évek óta hulladék­udvar üzemel helyben a Kuktor közben, ahová a helyiek közül bárki elviheti szelektíven válogatott hulladékát, sőt még a zöldhulladék is leadható ott. Ráadásul lakóingatlanokként naponta egy köbméternyi szemetet ingyen fogadnak be. Megnyitása óta az önkormányzati tulajdonú Gyeviép Nkft. üzemelteti, egészen május elsejéig, ugyanis akkortól már a Szegedi Hulladékgazdálkodási NKft. végzi a működtetést.

– Már alá is írtuk a szerződést, ami azért nagy előrelépés a település életében, mert az önkormányzatnak minden évben 29 millió forintba került az üzemeltetés, azonban mi nem vagyunk hulladékkezelők, ezért is tartottuk fontosnak, hogy átkerüljön a szegedi céghez az udvar. A szegedi társaság részéről is olyan visszajelzés érkezett, hogy szívesen átvállalnák a feladatokat, így sikerült a megállapodás – ismertette az előzményeket Molnár Áron polgármester.

Arról is beszámolt, hogy a korábbi feltételekkel kötötték meg az új szerződést, vagyis maradnak a díjak, az ingyenesség egy köbméterig, valamint a nyitvatartás is változatlan, tehát az ünnepnapok kivételével mindennap 7 és 19 óra között lesz lehetőség a hulladék leadására.

– A jövőben is csak az vi­heti az udvarba a szemetet, aki befizette a hulladékszolgáltatási díjat, ezt pedig még egyszerűbben ellenőrzik majd a jövőben, ugyanis egyetlen új­­donság a számítógépes rendszer bevezetése lesz, amivel átláthatóbb lesz a szolgáltatás. Akik nem fizetik be a díjat, vagy nem algyőiek, nem élhetnek a leadási lehetőséggel, valamint a vállalkozások sem, az új rendszerrel az ilyen átfedések is ki­­szűrhetők lesznek – emelte ki.

Egyébként azért is döntött úgy az önkormányzat, hogy a Szegedi Hulladékgazdálkodáshoz kerül az udvar működtetése, mert a kommunális és szelektív hulladékszállításról is ez a cég gondoskodik helyben. Molnár Áron megjegyezte, a hulladékudvarra óriási igény van, megnyitásával elérték a célt, megszűnt ugyanis az illegális szemétlerakás a községben és annak környékén.

forrás: www.delmagyar.hu (Kiss Anna)

 

További hírek

Molnár Áron polgármester és Dr. Füzesy István alpolgármester üzleti reggelit szervezett algyői cégvezetőknek. A találkozó célja Algyő Nagyközség Önkormányzatának 2023-as költségvetésének ismertetése, a célok és a leendő fejlesztések prezentálása volt, illetve a vállalkozásokkal történő párbeszéd erősítése.

2023. március 23. | Gazdaság Bővebben

Algyőn két helyszín, vállalkozás, a Levendula Szálloda és a Vámos cukrászda szerezte meg a kerékpárosbarát szolgáltató címet. Ezen a két helyen a kerékpárosok számára összekészített szerszámokkal, eszközökkel teli láda áll majd a biciklisek rendelkezésére, amelyekkel orvosolhatóak lesznek a tekerés közben felmerülő problémák.

2023. március 22. | Egészség, életmód Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00747-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. április 1. – 2023. április 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. március 21. | Gazdaság Bővebben

Március 11-én rendezték meg Veszprémben az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2023. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. A rendezvényre az ország minden tájáról, 36 klub 351 versenyzője nevezett.

2023. március 21. | Sport Bővebben

A február 25-én tartott Sportbál keretein belül adták át az Algyő Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntetéseket, amelyet mind a sportban, mind a tanulásban eredményesen szereplő fiatalok kaptak meg.

2023. március 14. | Sport Bővebben

×