× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szegedi céghez kerül át az algyői hulladékudvar májustól

|
2021. április 28. | Önkormányzat

A megszokott nyitvatartással és árakkal várja az algyőieket a helyi hulladékudvar a jövőben is, annak ellenére, hogy májustól a Szegedi Hulladékgazdálkodási NKft. lesz a működtető. Bevezetik a számítógépes ellenőrzést, így könnyedén kiszűrik majd a jogosulatlan szemétleadásokat.

Algyőn hosszú évek óta hulladék­udvar üzemel helyben a Kuktor közben, ahová a helyiek közül bárki elviheti szelektíven válogatott hulladékát, sőt még a zöldhulladék is leadható ott. Ráadásul lakóingatlanokként naponta egy köbméternyi szemetet ingyen fogadnak be. Megnyitása óta az önkormányzati tulajdonú Gyeviép Nkft. üzemelteti, egészen május elsejéig, ugyanis akkortól már a Szegedi Hulladékgazdálkodási NKft. végzi a működtetést.

– Már alá is írtuk a szerződést, ami azért nagy előrelépés a település életében, mert az önkormányzatnak minden évben 29 millió forintba került az üzemeltetés, azonban mi nem vagyunk hulladékkezelők, ezért is tartottuk fontosnak, hogy átkerüljön a szegedi céghez az udvar. A szegedi társaság részéről is olyan visszajelzés érkezett, hogy szívesen átvállalnák a feladatokat, így sikerült a megállapodás – ismertette az előzményeket Molnár Áron polgármester.

Arról is beszámolt, hogy a korábbi feltételekkel kötötték meg az új szerződést, vagyis maradnak a díjak, az ingyenesség egy köbméterig, valamint a nyitvatartás is változatlan, tehát az ünnepnapok kivételével mindennap 7 és 19 óra között lesz lehetőség a hulladék leadására.

– A jövőben is csak az vi­heti az udvarba a szemetet, aki befizette a hulladékszolgáltatási díjat, ezt pedig még egyszerűbben ellenőrzik majd a jövőben, ugyanis egyetlen új­­donság a számítógépes rendszer bevezetése lesz, amivel átláthatóbb lesz a szolgáltatás. Akik nem fizetik be a díjat, vagy nem algyőiek, nem élhetnek a leadási lehetőséggel, valamint a vállalkozások sem, az új rendszerrel az ilyen átfedések is ki­­szűrhetők lesznek – emelte ki.

Egyébként azért is döntött úgy az önkormányzat, hogy a Szegedi Hulladékgazdálkodáshoz kerül az udvar működtetése, mert a kommunális és szelektív hulladékszállításról is ez a cég gondoskodik helyben. Molnár Áron megjegyezte, a hulladékudvarra óriási igény van, megnyitásával elérték a célt, megszűnt ugyanis az illegális szemétlerakás a községben és annak környékén.

forrás: www.delmagyar.hu (Kiss Anna)

 

További hírek

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

×